19. kolo
20.12.2014 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SM Caen - SC Bastia 1:1

Caen se nedokázalo odpoutat ode dna tabulky, doma pouze remizovalo s Bastií 1:1 a v jarní části sezony jej tak čeká ještě spousta práce. Hosté měli k výhře dokonce blíže poté, co se poprvé v Ligue 1 prosadil Francois Kamano; za domácí však vyrovnával veterán Julien Féret.

Statisticky to pro svěřence Patrice Garanda nebyl úspěšný podzim - z 19 kol vydolovali pouze 15 bodů, v posledních 16 zápasech si pak připsali jedinou výhru. Dnes alespoň ukončili sérii čtyř porážek v řadě, nicméně pomstít se Bastii, která jej v týdnu vyřadila z Coupe de la Ligue, přesto nedokázali.

Skóre se poprvé měnilo ve 21. minutě; Kamano, teprve osmnáctiletý útočník z Guiney, si poradil s gólmanem Rémy Vercoutrem a otevřel svůj střelecký účet v nejvyšší soutěži. Akci založil přímým kopem Ryad Boudebouz, který našel Sébastiena Squillaciho; zkušený obránce hlavičkoval do břevna a míč se odrazil přímo před Kamana.

Reakce domácích na sebe nenechala dlouho čekat: N'Golo Kanté si poradil s korsickým kapitánem Yannickem Cahuzacem a pálil těsně mimo, stejně jako o pár chvil později jeho spoluhráč Hervé Bazile. Po změně stran se mohl jako první prosadit José Saez, ani on však svoji mušku neseřídil zrovna ideálně. Neuspěl ani Squillaci, hlavičkující po dalším Boudebouzově přímáku.

Až v 73. minutě se Caen dočkalo vyrovnání - Kantého přízemní pas nedokázal odklidit bránící Guillaume Gillet, od nějž se míč dostal pouze k Féretovi, a zkušený playmaker technickou ránou upravil skóre na 1:1. Šlo o jeho první gól v Ligue 1 od dubna 2013. Alphonse Aréola, strážce hostující branky, nemohl dělat zhola nic.

Jinak však diváci na Stade Michel Ornano sledovali spíše festival zahozených šancí - Féretovi se napodruhé už nezadařilo, neuspěl ani Lenny Nangis, stejně jako na druhé straně Boudebouz s Juniorem Tallem. Oba gólmani většinu zápasu sledovali, jak soupeřovy střely létají mimo jejich tyče. V samém závěru ještě zahodil skvělou šanci opět Féret, který přišel na hřiště jako náhradník; domácí byli přesvědčeni, že Cahuzac po jeho ráně zahrál rukou, sudí Benoit Millot však zůstal neoblomný.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele