2. kolo
15.08.2014 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SM Caen - Lille OSC 0:1

Lille si připsalo první výhru v sezoně, žádná hitparáda to však z jeho strany nebyla - nováčka z Caen udolalo nejtěsnějším možným rozdílem. Jedinou branku utkání vsítil mladý útočník Divock Origi.

Domácí také oslabilo vyloučení Dennise Appiaha a na skvělé úvodní kolo tak nenavázali. Naopak Lille zatím vyniká defenzivní činností, stejně jako loni, a vyšvihlo se na provizorní první příčku. Kouč René Girard nicméně spokojeností zrovna nezářil a dal jasně najevo, že po svých svěřencích požaduje víc. Zejména s vyhlídkami na předkolo LM proti Portu.

Caen totiž rozhodně mělo šance strhnout vývoj zápasu na svoji stranu, kdežto Origi vlastně využil jedinou stoprocentní gólovku hostí. Musela přijít z penalty: Appiah jej stáhnul ve vápně k zemi (alespoň podle názoru rozhodčího), a sám poškozený, který se po sezoně stěhuje do Liverpoolu, propálil gólmana Rémyho Vercoutra.

To se psala 69. minuta, a už tehdy mohlo být rozhodnuto - nicméně na druhé straně. Caen se tentokrát rozhodlo vsadit na brejky a připsalo si jediné dvě šance úvodní (jinak poměrně nudné) půle. Nejprve ve 21. minutě Florian Raspentino jen těsně netrefil Enyeamovu bránu, poté o šest minut později minul z bezprostřední blízkosti Lenny Nangis.

Po změně stran padla na domácí první rána - už ve 48. minutě si vymknul kotník loňský nejlepší střelec Ligue 2 Mathieu Duhamel a musel střídat. Na hřišti jej nahradil Fodé Koita a po osmi minutách málem rozhodl, hlavičkoval však těsně vedle. Po Origiho nepříliš zasloužené vedoucí brance se zdálo, že je hotovo, Caen se ale ani tehdy nevzdalo a ještě v 83. minutě mohl vyrovnávat Florian Raspentino. Neuspěl však ani on, ani Jordan Adéoti či v samém závěru opět Koita.

Lille ukázalo největší sílu ve středu obrany a zálohy, kde dominovalo skvělé kvarteto Kjaer, Baša, Mavuba a Balmont, jinak však má Girard hodně o čem přemýšlet - proti Portu bude rozhodně zapotřebí zabrat zejména v ofenzivní fázi. Caen se oproti tomu i přes prohru za svůj výkon rozhodně nemusí stydět.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teda, ten tip na Lille mi moc nesedí Proti Métám to bylo špatné a navíc hraje ve středu o LM s Portem.

Každopádně se ale těším na Nangise, ten minule předčil očekávání

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem ten koment dát k celému kolu...

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Roux, Kalou

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
Murtago

Rozhodčí na facku. Čisté vypíchnutí míče Appiahem Origimu ocenil 3 body pro Lille. Caen bylo po většinu zápasu lepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele