38. kolo
23.05.2015 21:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

SM Caen - Évian Thonon Gaillard 3:2

Évian nakonec nedosáhl ani na čestný úspěch, po přestřelce v Caen padl 2:3 a Ligue 1 tak opouští bez fanfár. Ačkoliv druhý poločas nabídl opravdu skvělou podívanou, na to, že už v zápase reálně o nic nešlo..

Nutno dodat, že hosté rozhodně neměli v plánu ve svém posledním zápase kapitulovat. Jen v prvním dějství vyslali hned pět střeleckých pokusů mezi tři tyče, dařilo se jim kontrolovat hru a donutili Caen bránit a číhat na brejky. Gólově se však prosadili až v samém závěru, kdy Olivier Sorlin (88') a Modou Sougou (90+4') alespoň snížili rodící se debakl na rozdíl jediné branky.

V úvodních pětačtyřiceti minutách se nestalo vlastně nic zajímavého - Évian sice držel míč, chyběla mu ale kreativita a efektivita ve finální fázi, a domácí (s jistou záchranou v kapse) se pro změnu za ničím příliš nehnali. Až po změně stran se oba týmy skutečně probudily k životu, což byla zásluha zejména Hervé Bazileho. Mladý křídelník Caen v 61. minutě vybojoval míč ve středu pole, narazil si se střídajícím Emilianem Salou a placírkou suverénně propálil gólmana Benjamina Leroye.

Hostům dnes štěstí nepřálo, jak se ukázalo o sedm minut později, kdy se Sougou pokoušel odklidit míč po rohovém kopu, místo toho jej však smolně poslal za záda vlastního brankáře; po dalších několika desítkách vteřin to pak bylo už o tři branky. Thomas Lemar, další hráč, jehož kouč Patrice Garande poslal na hřiště až v průběhu zápasu, vymyslel skvělý pas na Bazileho, a domácí hrdina s ledovým klidem levačkou přeloboval bezmocného Leroye.

Savojští v tu chvíli ani pořádně nevěděli, co se právě stalo - během pouhých osmi minut totálně ztratili kontrolu nad utkáním. Caen stačilo třikrát rychle udeřit a bylo rozhodnuto. Ačkoliv hostující tým se i za stavu 0:3 odmítl vzdát a ještě dokázal vykouzlit finální drama; Sorlinova skvělá rána z úhlu snížila na 1:3, a nešťastník Sougou v nastavení hlavou usměrnil do sítě pas od Gillese Sunua. Na body to ale nestačilo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele