33. kolo
18.04.2015 20:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

SC Bastia - Stade Reims 1:2

Dobrá forma Bastie ze začátku kalendářního roku je definitivně pryč a Korsičané se propadají do tuhé reality bitvy o záchranu. Prohra s konkurenční Remeší přišla v nejméně vhodný čas - svěřenci Oliviera Guégana přijeli na Stade Armand Césari v roli papírových outsiderů, nakonec ale soupeře přehráli a po zásluze vítězí 2:1.

Guégan minulý týden při své premiéře prohrál doma s Nice a zdálo se, že právě tápající Remeš má nakonec nakročeno do Ligue 2, dnes však v souboji dvou týmů se špatnou formou zaznamenala obrovskou vzpruhu. Nyní má na sestupové příčky náskok tří bodů. Bastia má na kontě o bod méně, prohrála počtvrté v řadě (počítáme-li i debakl ve finále Coupe de la Ligue) a čeká ji ještě infarktový závěr sezony.

Hosté vstoupili do utkání nebojácně a brzy také vedli - domácí obrana si nedokázala poradit s rutinní standardní situací a odzbrojit Anthonyho Webera, který tak mohl vytvořit prostor pro zakončujícího N'Goga. Bývalý útočník Liverpoolu zavěsil už potřetí z posledních sedmi startů. Bastii se sice dařilo držet míč, její tlak byl však čistě platonický; zatímco Kossi Agassa se ve své brance nudil, povzbuzená Remeš hrozila z protiútoků a po jednom z nich dokonce zdvojnásobila své vedení. Na sklonku prvního dějství se Mandi po rohu opřel do hlavičky a podruhé propálil bezmocného Aréolu.

Domácí kouč Ghislain Printant o přestávce reorganizoval své mužstvo a výsledkem byl rychlý nástup Korsičanů, který záhy vyústil v kontaktní gól. Také tentokrát byla na začátku standardní situace, konkrétně přímý kop Ryada Boudebouze a akrobatická snaha Mathieu Peybernese o zakončení; ta sice nevyšla, míč se však dostal ke Giovanni Siovi, který už z dorážky nezaváhal.

Dnešní zápas však měl patřit Remeši. Guéganovy šiky se z inkasované branky rychle oklepaly a Aréola musel krátce za sebou zasahovat proti Onianguému a Diegu Rigonatovi. Když už navíc domácí dostali šanci srovnat na 2:2, byl hlavičkující Mathieu Peybernes ve viditelném ofsajdu. Také Agassa následně svůj tým podržel, když zkazil radost nejprve Cahuzakovi a poté i Siovi; v samém závěru pak ještě Aréola zblokoval nadějnou střelu Nicolase De Prévilleho, takže skóre se už nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7 kol v řadě doma neprohráli.Přijede nějaký Reims,proti němuž byli v porovnání s předchozími sedmi soupeři papírově nejvyšší favorité-a oni si klidně rupnou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele