37. kolo
16.05.2015 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Bastia - SM Caen 1:1

Bastii ani Caen už v závěrečném kole sezony o nic nepůjde - domácí Korsičané sice remízou 1:1 přerušili vítěznou šňůru, záchranu však slavili už dříve, a teď se mezi jisté účastníky příštího ročníku Ligue 1 přidal i normandský nováček. Skóre otevřel v 10. minutě Sloan Privat, o chvíli později vyrovnával Floyd Ayité.

Bastia nastoupila k zápasu jako favorit, předchozí tři kola totiž zvládla na jedničku a proti Rennes a Saint-Étienne dokonce nedostala ani gól. Dnes však byla od začátku zaskočena aktivním fotbalem Caen, které - stejně jako při šokující výhře 3:0 proti Lyonu - odmítlo upustit od svého útočného pojetí a brzy se propracovalo do první šance. Konkrétně to byl Privat, který v deváté minutě hlavičkoval těsně mimo. O několik desítek vteřin později už tentýž hráč mohl slavit, když po rohovém kopu překonal Alphonse Aréolu.

Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat - běžela 12. minuta, když ze sebe Ayité ve vápně setřásl svého strážce a hlavičkou v pádu propálil Vercoutreho. Po této atraktivní úvodní fázi zápas ztratil tempo; Caen nechávalo míč domácím a soustředilo se na obranu a brejky. Ve zbytku první půle na sebe upozornil už jen opět aktivní Privat, jehož ránu ze 17. minuty Aréola tentokrát zlikvidoval.

Také po změně stran byli hosté nebezpečnějším týmem. Nicolas Seube hned ve 48. minutě skvělým pasem z první našel ve vápně Fodého Koitu, Aréola se však vytáhl a předvedl vynikající zákrok. S postupem času však dominance Caen opadala a do hry se naopak začala dostávat Bastia. Rémy Vercoutre musel předvést své umění proti Floyidu Aytiému a málem kapituloval po hlavičce střídajícího veterána Djibrila Cissého; ta však naštěstí pro něj mířila těsně nad břevno.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele