13. kolo
08.11.2014 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

SC Bastia - Montpellier HSC 2:0

Na Korsice bylo hotovo už po první půli. Bastia bez odvolaného trenéra Claude Makélélého konečně zabrala, doma proti Montpellieru předvedla suverénní představení a díky dvěma trefám Gadji Talla vyšplhala už na patnácté místo.

Na lavičce korsického celku stál bývalý kouč juniorky Ghislain Printent společně s asistentem Hervé Seklem, a přestože vedení Bastie stále shání Makélélého trvalého nástupce, nouzové duo se v první zkoušce osvědčilo. Diváci v ochozech Stade Armande Césari poprvé slavili po 22 minutách hry - Ryad Boudebouz rozehrál rohový kop, míč na kraji vápna převzal Yannick Cahuzac a vypálil. Jeho střelu sice hostující obrana ještě zblokovala, k dorážce se však dostal Tallo a zblízka otevřel skóre.

Mladý útočník, který v Bastii hostuje z AS Řím, málem zdvojnásobil svůj střelecký účet ve 40. minutě, kdy jeho jedovatá rána zpoza vápna pořádně zaměstnala brankáře Geoffreyho Jourdrena; v nastavení první půle se mu však už zadařilo. Guillaume Gillet nacentroval do vápna, Tallo včas vystartoval, poradil si s bránícím Hiltonem a v akrobatické pozici zvýšil na 2:0.

Hiltonovi dnešní zápas vůbec nevyšel a může být rád, že jeho chyby nestály Montpellier více branek; už ve druhé půli vyrobil obrovský kiks ve vlastním vápně, když nedokázal odklidit jednoduchý míč, Tallo s Floydem Ayitém však ve vyložené šanci selhali. To se psala 62. minuta, a o tři minuty později uvolnil hrdina zápasu místo Mathieu Peybernesovi, což dalo jasně najevo, že Bastia hodlala nadále především bránit dvougólový náskok.

Montpellier se nezmohl vůbec na nic, domácí však mohli přidat ještě další trefy - čtvrt hodiny před koncem napřáhl skvělý Boudebouz a jeho rána trefila spojnici Jourdrenovy klece. Na 3:0 už se Bastii zvýšit nepodařilo, přesto však mohou být její hráči i fanoušci s dnešním výkonem spokojeni; Montpellier se na Korsiku de facto vůbec nedostavil.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele