24. kolo
07.02.2015 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - FC Metz 2:0

Bastia před vlastními fanoušky udolala poslední Méty a završila tak skvělý týden, v němž dříve dokázala přes Monaco postoupit do finále Ligového poháru. Výhru 2:0 zajistili Francois Kamano (65') a Ryad Boudebouz z penalty (79'), hosté dohrávali v deseti..

Právě Boudebouz byl dnes klíčovým mužem Korsičanů, kteří předvedli suverénní výkon a ačkoliv na branku čekali déle než hodinu, málokdo pochyboval o tom, že se jí nakonec dočkají. První velkou šanci zaznamenali už ve 27. minutě, kdy alžírský playmaker rozehrál přímý kop na Kamana; následnou střelu však z brankové čáry odklidil hostující bek Gaëtan Bussmann.

Tatáž spolupráce o šest minut později vyústila v první Kamanův gól; rozhodčí jej však neuznali pro postavení mimo hru. V následující akci neuspěl Sébastien Squillaci, který zakončoval po dalším Boudebouzově skvělém přímém kopu; tentokrát métského gólmana Johanna Carrassa zachránila tyč, zatímco proti dorážejícímu Siovi vystoupil s dalším blokem pozorný Bussmann.

Zasloužené vedení tak přišlo až v 65. minutě: Ayitého ránu sice ještě Carrasso vyrazil, jenže pouze ke Kamanovi, který jej následně překonal chytrým lobem. Na hostující straně bylo šancí o poznání méně; v první půli se málem prosadil pouze Romain Métanire, který v souboji jeden na jednoho obelstil gólmana Alphonse Aréolu, trefil však pouze tyč. Když pak byl v 50. minutě za faul na Ayitého vyloučen navrátilec Guido Milán, ztratil nováček prakticky veškeré naděje na úspěch.

Právě aktivní Ayité se také zasloužil o druhý, pojišťující gól: tožský reprezentant šel ve vápně k zemi po střetu se Sylvainem Marchalem, míč si na bílý puntík postavil maršál Boudebouz a tvrdou ránou definitivně rozhodl. Méty tak zůstávají na dně tabulky, když prohrály už osmý z posledních 12 zápasů, naopak Bastii se sestupová zóna úspěšně vzdaluje.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele