23. kolo
31.01.2015 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

RC Lens - SC Bastia 1:1

Dva proměněné pokutové kopy rozhodly o konečné remíze 1:1 v záchranářském duelu mezi Lens a Bastií. Hosté vedli od 62. minuty díky Ryadu Boudebouzovi, deset minut před koncem ale zachránil bod domácímu mužstvu také z bílého puntíku Ahmed Kantari. Dělba bodů asi nakonec odpovídala tomu, co se odehrávalo na hřišti.

Oba celky od sebe v tabulce dělily jen tři body, takže se dal čekat hodně vyrovnaný souboj. Dá se říci, že remíza nakonec oběma vlastně uškodila. Bastia totiž klesla o jednu příčku níže, zatímco Lens, sužované finančními problémy, se ze sestupového pásma a devatenácté příčky nahoru nevyhrabalo.

První poločas toho moc nenabídl. Do jakýchsi pološancí se párkrát dostali domácí, například v případě Coulibalyho, zřejmě nejnebezpečnějšího muže pro soupeře, jenž ovšem ve 14. minutě bránu netrefil, a po pěkném pasu od Cavarého pak Francouz s kořeny v Pobřeží slonoviny hlavičkoval zase jen vedle.

Lens také do druhého dějství vstoupilo lépe, v 55. minutě Cavaré přenechal chytře balón na Cypriena, ten si dokázal udělat prostor v šestnáctce, ovšem jeho pokus mířící pod břevno fantasticky zlikvidoval gólman Aréola. Bastia do té doby vlastně jen vyčkávala. A ke gólu se dostala tak trošku náhodou.

V 61. minutě totiž Cavaré zezadu kopl do Palmieriho, a protože se tenhle nedovolený přestupek odehrál v pokutovém území, musel rozhodčí Castro jednat v rámci fotbalových pravidel. Boudebouz pak z pokutové značky neměl absolutně žádný problém s exekucí a otevřel skóre utkání.

S Lens to nevypadalo úplně nejlépe, obzvláště pak poté, když byl kouč Antoine Kombouaré kvůli svým výrokům směrem k hlavnímu arbitrovi poslán na tribunu. Jako by ovšem tenhle moment domácí nakopl. Začali udávat tempo hry, v 72. minutě zazmatkoval v koncovce Chavarria a po něm Aréolu nepřekonal ani Madiani.

V 77. minutě to zase zkoušel Coulibaly, avšak jeho pokusy byly zablokovány. V 78. minutě se již Kombouarého svěřenci dočkali vyrovnání. Squillaci totiž závar ve vápně vyřešil pouze nešetrným faulem, takže byla nařízena druhá penalta. Aréola si sice na míč sáhl, ale po střele Kantariho mu nakonec stejně propadla do sítě.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele