19. kolo
19.12.2014 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

RC Lens - OGC Nice 2:0

Lens zabojovalo a poměrně překvapivě si poradilo s Nice. Jenže zatím nemá jistotu ani toho, že přezimuje na nesestupové pozici, ani toho, že na tom bude v tabulce nejlépe, co se ligových noviců týče.

Racing uhrál z posledních dvou utkání stejný počet remíz, a byť to byl Ahmed Kantari, kdo jako první zaměstnal Simona Pouplina, vypadalo to, že navrch budou mít hosté. Zvláště poté, co přihrávka Erica Bauthéaca napříč pokutovým území doputovala až k na zadní tyči číhajícímu a neobsazenému Grégoire Puelovi, ovšem trenérův syn trestuhodně minul.

Následně se ve vápně stylově uvolnil Valentin Eysseric a z velmi těsného úhlu trefil brankovou konstrukci. Sedm minut před závěrem první půle se ale poprvé prosadili domácí. Lalaïna Nomenjanahary přihrál zpět pod sebe Wylanu Cyprienovi, který levačkou zamířil do rohu branky, přičemž za jemnou teč mohl nakonec poděkovat svému spoluhráči Baptiste Guillaumemu - 1:0.

Madagaskarský fotbalista, který přihrál na gól, se však v úvodu druhého poločasu zranil, nicméně nedlouho poté dostalo Lens výhodu pokutového kopu. Zkušený Souleymane Diawara fauloval ve vápně Cypriena a k míči se postavil Adamo Coulibaly. Jeho střela se však zastavila o břevno Pouplinovy branky, takže hosté stále měli šanci minimálně na remízu.

Jenže nevytvořili si ani žádné kloudné příležitosti, natož aby dali gól. Ten tak čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby padl na druhé straně. Adamo Coulibaly si vzal na levé straně hřiště balon a postupně s ním přešel přes Souleymana Diawaru, Grégoira Puela, ve vápně pak obehrál Romaina Genevoise, aby vzápětí prostřelil Pouplina a dovršil tak svou precizní individuální akci - 2:0.

Zároveň tedy odčinil své penaltové zaváhání a mohl se jít radovat do kotle domácích příznivců, kteří evidentně na onu penaltu už vůbec nemysleli. RC Lens na nepříliš kvalitním terénu, na kterém se den předtím hrálo utkání mezi třetiligovými celky Amiens SC a Racing Štrasburk, zvítězilo a na tomto výsledku i výkonu bude jistě chtít stavět i do jarní části sezony.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele