17. kolo
07.12.2014 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

RC Lens - Lille OSC 1:1

Lille OSC už už sahalo na stadionu Felixe Bollaerta po výhře, což by byl výsledek, na který David Rozehnal (proti Lens odehrál v obraně celý zápas) a spol. čekají od září. Jenže druhá minuta nastaveného času druhé půle rozhodla o tom, že si počkají minimálně buď do zápasu Evropské ligy proti Wolfsburgu, nebo do následného duelu s Toulouse.

Domácí se mohli ujmout vedení v závěru první dvacetiminutovky, když z hranice vápna vypálil Lalaïna Nomenjanahary. Vincent Enyeama zůstal na brankové čáře zcela zkoprnělý a jenom sledoval, kterak balon míří těsně vedle tyče. Lille mělo už v tu dobu vystřídané dva zraněné hráče - Bériu nahradil Pape Souaré a záhy po zmíněné šanci musel ze hřiště Marvin Martin, jehož místo zaujal Ronny Rodelin.

Právě tento hráč mohl pro změnu poslat do vedení hosty. Sébastien Corchia centroval z pravé strany, Rodelin vystřelil, Rudy Riou byl překonaný, leč jeho spoluhráč Gbamin zažehnal na poslední chvíli nebezpečí. V 35. minutě se ve výborné šanci ocitl Divock Origi, ale nezamířil tak, jak by bylo bývalo zapotřebí. V samotném závěru první půle ještě nasměroval svou hlavičku mimo branku Adamo Coulibaly, takže řada byla znovu na Girardových svěřencích.

Ti svou příležitost proměnili ve 48. minutě. Idrissa Gueye si narazil nejprve s Rodelinem, a poté s Rouxem, načež nártem poslal balon do sítě - 0:1. Blízko k vyrovnání měl po dvaceti minutách Ahmed Kantari, ale díky triu Kjaer-Rodelin-Enyeama zůstali hosté ve vedení. V závěrečných vteřinách zápasu se to ale mělo měnit.

Madagaskarský fotbalista Lalaïna Nomenjanahary upadl po střetu s Corchiou ve vápně, píšťalka rozhodčího Buqueta však zůstala němá. Hráč ze čtvrtého největšího ostrova na světě ještě v úplně poslední minutě nastaveného času zacentroval a Adamo Coulibaly předskočil Kjaera a hlavou vyrovnal na 1:1. Lille tak zůstává patnácté a Lens osmnácté.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele