13. kolo
08.11.2014 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

RC Lens - Girondins Bordeaux 1:2

Bordeaux vyhrálo podruhé v řadě a posunulo se v neúplné tabulce už na třetí místo. Na půdě Lens to svěřenci Willyho Sagnola neměli jednoduché, po trefách Wahbi Khazriho a Cheicka Diabatého však šli do kabin za stavu 2:0 a domácí dokázali ve druhém dějství pouze snížit penaltou Yoanna Touzghara.

Ačkoliv Lens a Bordeaux nepatří mezi tradiční rivaly (obě města koneckonců odděluje zhruba 800 kilometrů), provizorní domácí stadion v Amiens byl narvaný k prasknutí - a Sagnola rozhodně nečekalo vřelé přivítání. Jeho poznámky na hráče tmavé pleti vyvolaly ve Francii vlnu rozhořčení, do níž se zapojil i kouč Racingu Antoine Kombouaré. Na hřišti to zpočátku vypadalo na parádní pomstu - Les Sang et Or odstartovali skvěle a mohli jít do vedení, když Baptiste Guillaume přesprintoval Marka Planuse, jenže poté v ideální pozici zvolil místo střely nahrávku nabíhajícímu Touzgharovi a gólman Cédric Carrasso si s celou situací bravurně poradil.

Úvodní tlak Lens trval zhruba čtvrt hodiny; poté se Bordeaux takříkajíc "probralo" a nováčka zatlačilo do defenzivy. Khazri vyslal první varovnou střelu už ve 20. minutě, a o čtyři minuty později už mohl slavit: Thomas Touré vybojoval balon ve středu pole, nahrál jej tuniskému záložníkovi a ten bez problémů prostřelil domácího gólmana Valentina Belona. Jen pár vteřin předtím přitom zmeškal na druhé straně dobrou šanci Ludovic Baal..

..a Lens, přestože bylo na hřišti horším týmem, se odmítalo podvolit. Sám Baal po půlhodině hry prověřil gólmana Carrassa, leč bez úspěchu. Sagnolovou strategií pro dnešní zápas bylo pozorně bránit a získat výhodu několika přesnými údery, což bylo patrné už ze zvoleného rozestavení 5-3-2, a tento plán se nakonec vyplatil - ještě před odchodem do šaten unikl Diabaté ofsajdové pasti, zpracoval Khazriho pas a propálil Belona podruhé.

V první půli bylo Bordeaux smrtelně efektivní - tři střely vyústily ve dva góly. Po změně stran sice šancí přibylo, ale další zásah se Les Girondins už přidat nepovedlo. Nedokázal to Diabaté, jehož tvrdou ránu zlikvidoval mladý Belon, ani levý bek Maxime Poundjé, který pálil z dobré pozice trestuhodně mimo. Místo potvrzení náskoku tak přišlo drama, když v 74. minutě upadl Chavarría ve vápně po souboji s Planusem a sudí Mickael Lesage nařídil penaltu. K té se postavil Touzghar a snížil na 1:2.

Závěrečné minuty se pak nesly ve stylu vyloženě ofenzivního fotbalu - domácí vrhli síly do útoku a soupeře zatlačili, zatímco pětičlenná zadní lajna Bordeaux bránila a beci Poundjé s Faubertem vyráželi do brejků. Největší šanci si v závěru připsal opět Diabaté, který se v 81. minutě probil do vápna, druhou branku ale nepřidal. Ne že by to Bordeaux mělo nějak vadit; první výhru v Lens od roku 1999 uhájili i tak.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

RC Lens 1:1 Girondins Bordeaux

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele