25. kolo
14.02.2015 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

RC Lens - Évian Thonon Gaillard 0:2

Nová zimní posila Mathieu Duhamel rozhodla dvěma premiérovými zásahy o důležitém vítězství Évianu na půdě Lens. A ačkoli hosty tenhle výsledek ze sestupového pásma stejně nevyhrabal, alespoň si vytvořili na soupeře náskok čtyř bodů. Domácí naopak protáhli sérii čekání na výhru už na šest zápasů.

ÉTG venku prohrál čtyřikrát v řadě, tentokráte ale jako by už začátek utkání napovídal, že v Lens by opravdu mohl uspět. Po akci Thomassona se mohl k zakončení dostat Sunu po pár sekundách hry a zaznamenat vůbec nejrychlejší gól sezóny, nicméně brankář Riou včas vyběhl a nebezpečí před sebou zažehnal.

Nakonec se svěřenci Pascala Dupraze dočkali v 19. minutě. Tejeda poslal míč někam na hranici vápna, kde napřáhl Duhamel, a přesnou střelou na bližší tyčku rozvlnil síť. Lens se na druhé straně snažilo bleskově odpovědět. Touzghar utekl na pravé straně Sabalymu, adresoval přihrávku na Guillaumeho, který ovšem svou dělovku nasměroval jen do brankáře Leroye.

Ve 35. minutě Évian navýšil náskok. Duhamel na hranici ofsajdu utekl obránci Gbaminovi a vnikl do vápna, tam zbrkle nezakončil, ale položil si gólmana Rioua a poté poloprázdnou svatyni neminul. Domácí se sice po obrátce snažili o kontaktní gól, nicméně si nevzpomněli na přestřelku z minulého týdne v St. Étienne, kde skórovali hned třikrát.

Nejprve se osmělil se střelbou Valdivia, avšak jeho pokus z 51. minuty skončil pouze vedle branky. Na druhé straně mohlo být v 68. minutě definitivně rozhodnuto, avšak Tejeda z hranice pokutové značky nasměroval svůj pokus z náběhu jen do tyčky. Les Sang et Or se pomalu a jistě krátil čas, přesto se ještě nevzdali.

V 71. minutě se k zakončení dostal Chavarria, o pár chvil později se to podařilo také Guillaumemu, ale v obou případech stál Leroy na správném místě. Zápas nakonec skončil nepříjemnou potyčkou Baala a Wasse, kteří si snažili v nepřerušené hře vyřizovat účty, pro což neměl pochopení sudí Buquet a oba dva hráče vyloučil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele