13. kolo
09.11.2014 14:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Olympique Lyon - EA Guingamp 3:1

Olympique Lyon potvrdil výbornou formu a poradil si i s Guingampem, který zůstává díky zaváhání Lens, Lorientu ale i týmů na prvních nesestupových místech těsně osmnáctý.

Diváci na Stade de Gerland museli na první gól českat jenom osm minut. Pak centroval Milan Biševac, Alexandre Lacazette přeskočil Christopha Kerbrata a razantní hlavičkou oslavil svou jedenáctou branku v sezoně, díky čemuž se osamostatnil na čele tabulky střelců. A čeká, jak ve večerním duelu s PSG odpoví André-Pierre Gignac z Marseille.

Hráčům Lyonu se před Jonasem Lösslem zalíbilo a gólově to mohli znovu vyjádřit nedlouho po prvním úspěchu. Po centru Nabila Fekira od rohového praporku měl blizoučko ke vstřelené brance kapitán Maxime Gonalons, jenže jeho hlavička mířila těsně nad branku. Aktivní Fekir vedl ještě v první dvacetiminutovce rychlý protiútok, který sám zakončil jedovatou střelou, nicméně dánský brankář, v tomto střetnutí naposledy zaskakující za distancovaného Mamadoua Samassu, byl pozorný.

Následná situace před jeho brankou už však skončila druhým gólem. Lacazette si vyměnil míč se Jalletem, jenž posléze vybídl ke skórování Fekira. A ten, ač v docela obtížné pozici, dokázal z hranice velkého vápna poslat kulatý předmět přesně do spodního rohu branky - 2:0. Pak se osmělili hosté, ovšem Milan Biševac předvedl proti Sankharému vynikající obranný zákrok. V závěru první půle zahrával přímý kop Salvain Marveaux, hrdina utkání Evropské ligy proti PAOKu Soluň. Jím vyslaný projektyl se odrazil od břevna do zad Anthohyho Lopese a od nich putoval hezky za brankovou čáru - 2:1. O přestávce si domácí evidentně řekli přesně to, co bylo potřeba, a věřili si, že dotáhout tenhle střet do vítězného konce.

Podle toho taky začali druhou půli. V ní nejprve nebezpečně, leč bez gólového efektu hlavičkoval Gonalons, a poté trefil Steed Malbranque břevno. V následujících desítkách minut byli sice aktivnější hosté a slušné šance si vypracovali Jérémy Pied a Claudio Beauvue, který nedal, přestože měl před sebou v podstatě už jen prázdnou branku, nicméně góly, resp. gól vstřelili už jenom hráči domácího celku.

V 87. minutě si pak na Gonalonsův pas za obranu naběhl Nabil Fekir a svým druhým přesným pokusem potvrdil vítězství Lyonu. Lopes sice ještě musel v závěru likvidovat hlavičku Jérémyho Sorbona z těsné blízkosti, ale na více akcí by hosté už stejně neměli prostor. OL tak nyní okupuje s šestadvaceti body velice solidní druhé místo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rozjetý OL by měl dále tlačit na čelo a využít vzájemného souboje od 21h v Parku princů.

Tip: 1.

Reagovat
Houfi

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele