35. kolo
02.05.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - SM Caen 1:1

Caen získalo v Nice důležitý bod ve svém boji o záchranu; domácí byli v Allianz Rivieře lehkým favoritem, nakonec se však museli spokojit pouze s remízou 1:1, kterou jim zařídil Carlos Eduardo. Normandští sice po trefě Nicolase Benezeta nejprve vedli, s bodem však nakonec mohou být spokojeni.

Kouč Patrice Garande dobře věděl, že po třech porážkách v řadě musí jeho tým urychleně zabrat, nechce-li zabřednout ještě hlouběji do sestupových bitev. Reakce byla okamžitá - Caen začalo hodně zostra, od první minuty jasně diktovalo tempo hry a po čtvrthodině už i po zásluze vedlo. Sloan Privat hlavou přiťukl míč k Bengalimu Koïtovi, ten ještě našel volného Benezeta, a hbitý křídelník zblízka nezaváhal.

Ještě v prvním dějství však Nice srovnalo - z vůbec první vážnější šance po slabých čtyřiceti minutách. Opět se potvrdilo, že mladé ofenzivní opory Claudeho Puela mohou brzy vyrůst ve velké hráče; Carlos Eduardo a Alassane Pléa si vyměnili míč po chytrém pasu Érika Bauthéace a brazilský playmaker propálil hostujícího brankáře.

Vzájemný podzimní zápas skončil po dramatickém průběhu výhrou Les Aiglons 3:2, dnes se však diváci ani zdaleka tolik nebavili; první půle sice ještě nabídla atraktivní ofenzivní fotbal, po změně stran však oba soupeři trochu "zalezli" a stojatou atmosféru rozčísla až v 64. minutě další šance Koïty, který po Privatově pasu hlavičkoval mimo.

Útočná dvojice hostů mohla udeřit ještě jednou, tentokrát v obráceném gardu; brankář Mouez Hassen si však s Privatem v 77. minutě poradil a zachránil tak svému týmu cenný, i když trochu nezasloužený bod. Nice totiž nakonec potřebovalo i notnou dávku štěstí; kdyby Emiliano Sala v samém závěru po Kantého pasu zpracoval míč, mohl zakončovat do prázdné.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele