37. kolo
16.05.2015 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - RC Lens 2:1

Fanoušci na Riviéře si mohou po 37. kole konečně oddechnout - jejich Nice je definitivně zachráněno. Dnes se tak rozhodlo po těsné výhře 2:1 nad posledním Lens. Hosté sice na jihu vedli po trefě Yoanna Touzghara, branky Jordana Amaviho a Didiera Digarda však zajistily favoritovi potřebné tři body.

Les Aiglons si v posledních dnech klidu příliš neužili. V týdnu navštívila jejich trénink skupinka naštvaných fanoušků, kteří si chtěli s hráči (a Claude Puelem) vyříkat potupný debakl 0:5 ze Saint-Étienne, a další ztráta by tak mohla znamenat velké zemětřesení. Zvlášť když Nice před dneškem doma nevyhrálo už šestkrát v řadě.

A zpočátku to vypadalo opět na průšvih - domácí obrana nepochopitelně zapomněla na Touzghara, který se zjevil ve vápně nikým nehlídán a po Coulibalyho pasu na zadní tyč pohodlně otevřel skóre. Před Jérome Lemoignem zase musel zasahovat gólman Mouez Hassen. V tu chvíli Puelovi do smíchu určitě nebylo.

Nakonec však jeho svěřenci dokázali vyrovnat ještě před přestávkou - Carlos Eduardo sice hlavou po Bosettiho pasu orazítkoval břevno, odražený míč však sebral Mathieu Bodmer a přistrčil jej do rány Amavimu, který nezaváhal. Domácím se viditelně ulevilo a do šaten mohli jít dokonce ve vedení, kdyby Bosetti lépe naložil s Pléovým skvělým pasem.

Druhé dějství odemkl slibný pokus Érika Bauthéace, před nímž musel zasahovat gólman Racingu Valentin Belon; Lens, v této fázi utkání jasně horší tým, se vybičovalo pouze k nebezpečné hlavičce Coulibalyho ze 64. minuty. Místo však aby Les Aiglons svoji dominanci potvrdili, nechali soupeře vrátit se do zápasu a nakonec mohli být rádi, že Pablo Chavarría nedokázal usměrnit svoji střelu blíže k tyči. V otevřeném závěru se však domácí přece jen dočkali - Belon vyrazil Pléovu střelu na roh, po němž se do míče opřel Digard a rozesmutnil hostující fanoušky.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele