9. kolo
04.10.2014 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Montpellier HSC 1:1

Ještě po uplynutí stanovených 90 minut Montpellier v Nice vedl a vypadalo to, že uhájí cenné tři body; pozdní vyrovnávací trefa domácího Lloyda Paluna však nakonec znamenala dělbu bodů. Za HSC se prosadil v 72. minutě Hilton.

Nice vstupovalo do zápasu v dobré formě a také dnes ze začátku působilo dojmem týmu, který jde jednoznačně za vítězstvím. Alassane Pléa v první šanci vyslal zpoza vápna dělovku, s níž si Geoffrey Jourdren poradil jen s vypětím sil. Před dorážejícím Alexy Bosettim pak na poslední chvíli zasáhl bránící Abdelhamid El Kaoutari. V poslední době skvěle hrající Hilton si následně vybral slabší chvilku, když poslal míč hlavou přímo do cesty útočícímu Bauthéacovi, Jourdren se ale vytasil s dalším pohotovým zákrokem.

Po půlhodině hry Bosetti na pozorného gólmana konečně vyhrál, jeho lob však skončil na břevně. A protože úvodní tlak Les Aiglons brankový úspěch nepřinesl, přišla řada pro změnu na hosty - svěřenci Rollanda Courbise s blížícím se koncem poločasu začali ovládat hru a Anthony Mounier dokonce ve 42. minutě vstřelil gól, který však nebyl uznán pro předcházející faul.

Do druhé půle vyběhly oba týmy s patřičným elánem a diváci na Riviéře sledovali atraktivní ofenzivní fotbal. Na straně domácích trefil Bosetti další břevno (50'), Souleymane Camaru zase zastavil v jasné šanci gólman Mouez Hassen (52'). Teprve 18 minut před koncem jeden z brankářů konečně povolil - a byl to právě Hassen. Mounierův roh našel ve vápně naskakujícího Hiltona, jehož přesně umístěná hlavička zapadla do sítě.

Poháněni myšlenkou na to, že případná výhra by je posunula na třetí místo tabulky, Montpellier i s vedením v kapse nadále odvážně útočil, což se mu nakonec stalo osudným. Po zbytečné ztrátě míče nacentroval Diawara do vápna, kde u zadní tyče číhal Palun - a doslova v poslední vteřině utkání svým prvním gólem kariéry vyrovnal. Nutno dodat, že zaslouženě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele