5. kolo
13.09.2014 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - FC Metz 1:0

Nice si po drtivé porážce v derby proti Marseille pořádně spravilo chuť. Mety si na jih Francie přijely evidentně pro bod, ale ani ten ve finále nezískaly. Závěr utkání totiž vyšel domácím, kteří strhli vítězství na svou stranu v páté minutě nastavení. Hrdinou se pro OGC stal Alexy Bosetti, autor jediné trefy celého střetnutí.

Domácím se do základní sestavy vrátil Darío Cvitanich, nejlepší střelec týmu loňské a předloňské sezóny. A už ve 3. minutě si Argentinec vytvořil dobrou možnost po přihrávce od Amaviho, nicméně gólman Carrasso si s touhle situací poradil. Ve 24. minutě Cvitanich po komici od Diawary lobem orazítkoval dokonce břevno.

Nice si do poločasu vytvořilo ještě jednu dobrou příležitost a znovu u toho byl Cvitanich. S Eduardem si vyměnil balón, Brazilec však poté nemířil přesně. Na druhé straně hosté v první minutě natavení prvního dějství poprvé výrazněji ohrozili banku gólmana Hassena, dalekonosný pokus N'Dawa ovšem síť díky povedenému zákroku síť nerozvlnil.

V 50. minutě se k hlavičce dostal hostující Maïga, Hassen však nadvakrát jeho střelu zlikvidoval. I druhá půle jinak byla dost vyrovnaná, možná že co se týče gólových šancí, byla na ně o něco méně chudá než první. Nebezpečná byla až rána Eysserica zpoza vápna ze 73. minuty, která ale prostor mezi třemi tyčemi netrefila.

Mety v Nice naposledy vyhrály v prosinci roku 1995, tehdy se postaral o rozhodující gól bývalý francouzský reprezentant Robert Pirés. Na tyhle časy však tentokráte mohl klub úplně zapomenout. Bosetti totiž zachytil trestuhodnou přihrávku mířící na Carrassa, který byl v tu chvíli vyběhnutý až na hranici šestnáctky, a poté uklidil balón do prázdné svatyně.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele