20. kolo
10.01.2015 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - FC Lorient 3:1

Fotbalisté Nice získali na své konto první vítězství před vlastními fanoušky od září. Domácí vstupovali do duelu s Lorientem s bilancí jedné výhry za posledních osm zápasů v Ligue 1 a ani tentokráte to zpočátku nevypadalo na úspěch. Po úvodní trefě Jeannota se ale nakonec postupně trefili Bauthéac, Bosetti a Carlos Eduardo.

Svěřenci Clauda Puela vstupovali do tohoto utkání tou nesprávnou nohou. Guerreiro poslal míč z přímého kopu do šestnáctky, který se od hlavy Mostefy nakonec odrazil ještě dozadu na Jeannota, a ten akrobaticky z voleje uklidnil balón krásně pod břevno. OGC ovšem tenhle inkasovaný gól nepoložil a hnal se za vyrovnáním.

Přítomnost Mostefy se ukázala být pro Les Merlus klíčová hned z následující akce soupeře. Eysseric unikl podél pravé strany, poslal míč na Pléu, který se ocitl v dobré pozici, až ho parádním zákrokem na poslední chvíli odzbrojil právě Alžířan. Nakonec bylo vyrovnáno zhruba po půlhodině hry.

Carlos Eduardo se dokázal v šestnáctce zbavit Barthelmého, který ho následně musel faulovat. Rozhodčí Bien neměl jinou možnost než nařídit pokutový kop, který bez větších problémů proměnil Bauthéac. Byla to jeho třetí branka v sezóně, dvě předchozí přitom vždy znamenaly pro Nice tři body.

A i nyní kouzlo Bauthéacových tref nakonec zapůsobilo. Puelovi svěřenci otočili vedení na svou stranu v 60. minutě po krásné akci Carlose Eduarda, jenž se protančil kolem dvou obránců na pravé straně, předložil balón na volného Bosettiho, a ten si již před gólmanem Lecomtem věděl rady.

Domácí fanoušci mohli být zpočátku mírně zklamaní, že se v základní sestavě neobjevila nová posila Hatem Ben Arfa, výsledek ale především bývalému záložníkovi Newcastlu napověděl, že o místo bude muset pořádně zabojovat. V 67. minutě totiž na dvougólový rozdíl po parádní střele do šibenice navýšil Carlos Eduardo.

Lorient toho směrem dopředu moc nepředvedl. Ukázalo se, že ani vánoční svátky mu nijak nepomohly uklidnit celou situaci, a právem si na své konto připsal už čtvrtou porážku v řadě. Hosté nakonec mohli být rádi, že utkání ještě neskončilo debaklem. Třeba Mendy a Amavi byli ve výborných pozicích, ale neproměnili.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele