26. kolo
20.02.2015 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - AS Monaco 0:1

Monaco zvládlo utkání s Nice a posunulo se prozatím na čtvrtou pozici. Nutno ovšem dodat, že má ještě k dobru odložený zápas s Montpellierem.

Snad i proto, že hosté hráli celý druhý poločas o deseti, nerozhodli o svém vítězství už dříve. Obrana se totiž stala chloubou týmu Leonarda Jardima. Z posledních deseti utkání inkasoval knížecí klub pouze jednu jedinou branku a do značné míry tak napodobuje loňské tažení Lille v čele s Vincentem Enyeamou.

V monackém dresu se objevili hned dva debutanti - brazilský útočník Matheus Thiago odehrál pětasedmdesát minut. A kdyby si byl býval v závěru první půle poradil se stínujícím Lloydem Palunem, mohl po vynikající přihrávce Dimitara Berbatova poslat svůj tým do vedení. Druhým hráčem, který poprvé zasáhl do zápasu francouzské nejvyšší soutěže, byl osmnáctiletý malijský obránce Almany Touré, jenž vystřídal zraněného Layvina Kurzawu.

Ani bulharský útočník neodehrál v dresu celý zápas. A kromě zmíněné přihrávky se do děje zápasu zapsal ještě velmi povedeným volejem, kterým přinutil k vynikajícímu zásahu brankáře domácího brankáře Hassena. Jeho spoluhráči si za celý zápas, navzdory početní převaze, vytvořili jen jedinou pořádnou příležitost. Carlos Eduardo, pětigólový střelec z duelu s Guingampem, však mířil hlavou jen do břevna.

Skóre se tedy měnilo až v 85. minutě, kdy Bernardo Silva, jenž přišel místo Berbatova, trefil po zemi přesně ke vzdálenější tyči poté, co Yannick Ferreira-Carrasco vystihl úmysl jiného střídajícího hráče, Puelova svěřence Kévina Gomise. Generálku na Ligu mistrů tedy Monaco zvládlo. Uvidíme, jestli bude stejně úspěšné i v Londýně, kde se ve středu utká s Arsenalem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele