31. kolo
04.04.2015 20:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - SC Bastia 3:1

Slavnostní večer prožili fotbalisté Montpellieru - jejich klub dnes nastoupil k jubilejnímu 850. ligovému zápasu, týden po oslavách rovných 40 let existence, a vzpurnou Bastii navíc porazil 3:1. Hosté šli do kabin s jednogólovým náskokem, po změně stran však favorit otočil symbolicky díky trefám tří největších letošních opor, Lucase Barriose, Anthonyho Mouniera a Morgana Sansona.

Právě tato trojice byla aktivní už od samého úvodu a hned v šesté minutě z toho mohl být vedoucí gól - Mounier se Sansonem si vyměnili míč a mladý playmaker jej naservíroval Barriosovi, ten však na něj nedosáhl, ačkoliv před ním zívala prázdná branka. Po aktivním začátku pak hra Montpellieru postupně uvadala, a ve 35. minutě za to Les Pailladins pykali: korsický záložník Yannick Cahuzac vybojoval míč ve středu hřiště a nahrál Ayitému, který včas zpozoroval nabíhajícího Giovanniho Sia. Reprezentant Pobřeží slonoviny následně z hraničního ofsajdového postavení poslal hosty do vedení.

Frustrovaní domácí ještě v prvním poločase zahodili další stoprocentní šanci - Barrios nacentroval do vápna na Djamela Bakara, ale talentovaný útočník, který se vrátil do základní sestavy po dlouhé osmnáctiměsíční pauze, na zadní tyči těsně minul. Na gól tak fanoušci v modro-oranžovém museli čekat až do 69. minuty, kdy Ayité fauloval ve vápně pronikajícího Bryana Daba a Barrios z nařízené penalty srovnal skóre.

Jen o tři minuty později se pískala další desítka - tentokrát se provinil Guillaume Gillet, který před vlastní bránou zahrál rukou. Barrios uvolnil místo Mounierovi, který rovněž nezaváhal. Povzbuzeného Montpellieru bylo rázem plné hřiště a v samém závěru lovil hostující gólman Alphonse Aréola míč ze sítě ještě jednou: jeho protějšek Geoffrey Jourdren dlouhým nákopem přes celé hřiště donutil francouzského mládežnického reprezentanta k neočekávanému zákroku, ten se mu ale vůbec nepovedl a balon se od něj odrazil pouze k pohodlně dorážejícímu Sansonovi.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele