24. kolo
07.02.2015 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Lille OSC 1:2

Lille OSC překvapilo na Stade de la Mosson v Montpellieru nejen vítězstvím, ale také dvěma střelenými brankami, což se týmu, ve kterém působí bývalý český reprezentant David Rozehnal, opravdu často nestává.

Brzký gól trenéra Girarda jistě uklidnil, protože ví, jakou jistotu má ve Vincentu Enyeamovi. V 9. minutě Idrissa Gueye vybojoval u pokutového území soupeře balon, který záhy vyslal směr Geoffrey Jourdren. Domácí jednička jej sice vyrazila, ale pouze k Nolanu Rouxovi, jenž měl před sebou snadnou úlohu - 0:1.

Hned z protiakce mohlo být srovnáno, avšak to by musel Morgan Sanson počastoval kolegu Lucase Barriose lepší finální přihrávkou. Nigérijský brankář ve službách severofrancouzského celku paraguayského útočníka vychytal o několik minut později, stejně jako si poradil s přímým kopem Kévina Bérigauda.

Bývalý hráč Borussie Dortmund znovu zaměstnal Enyeamu těsně před pauzou. Jeho hlavička už už mířila do sítě, ale osmifinalista loňského mistrovství světa tygřím skokem změnil její směr. A než dorazili další hráči MHSC, uklidil míč do patřičných mezí Sébastien Corchia. Na začátku druhé půle zkoušeli něco vymyslet Kevin Koubemba s Marcosem Lopesem, jenže pro jejich snahy neměl pochopení Hilton.

V 54. minutě se balon po ose Roux-Lopes-Gueye-Corchia dostal zpět ke druhému jmenovanému, který mezitím doběhl do velkého vápna. Jeho první pokus sice ještě Jourdren kryl, nicméně na dorážku už byl krátký - 0:2. V nastaveném čase pak došlo na mírnou korekci výsledku. Barrios si všiml na zadní tyči neobsazeného Bryana Daba a s jeho pohodlnou trefou nemohl ani Enyeama nic dělat - 1:2.

Montpellier tedy zaváhal a spadl o pozici níže. Momentálně je tedy sedmý. Zatímco Lille poskočilo na desátou pozici a na dnešního soupeře ztrácí pět bodů. Ty bude chtít zredukovat na dva příští týden v duelu s Nice, zatímco Rolland Courbis už své svěřence připravuje na prestižní zápas s klubem z ne až tak vzdáleného monackého knížectví.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele