1. kolo
09.08.2014 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Girondins Bordeaux 0:1

Willy Sagnol prožil úspěšnou premiéru jako nový trenér Bordeaux. O jedinou branku v utkání proti Montpellieru se postaral Cheick Diabaté už v 17. minutě. Hosté předvedli dobrý výkon v defenzivních řadách, na druhou stranu obraně usnadnil práci samotný soupeř, který si směrem dopředu zvyká na novou hru bez Rémyho Cabelly.

Prostě to drhlo, útok HSCM si zvyká na nové pořádky. Přijít o takovou kvalitu, jakou byl pro tenhle mančaft Cabella, jenž už hájí barvy anglického Newcastlu, je rozhodně dost nepříjemnou záležitostí. Navíc proti Les Girodnins, kteří když vzadu opravdu zapnou, těžko se jejich obrana překonává.

V první dobré příležitosti se objevil domácí Mounier, ale neuspěl v koncovce, na druhé straně byl už poněkud nebezpečnější Diabaté, který po kombinaci s Khazrim ještě v tuto chvíli gólmana Jourdrena neprostřelil. O pár chvil později již rodák z Mali zacílil, jak potřeboval, a udělal to trošku po ibrahimovičovsku.

Poundjé přebral pas pod Maurice-Belayovi, nacentroval parádně na Diabatého, který nataženou nohou a špičkou kopačky překvapil Jourdrena mezi třemi tyčemi. Navýšit náskok mohl po dvaceti minutách také sám Maurice-Belay, ovšem jeho ránu zpoza vápna montpellierský brankář zlikvidoval.

Domácí poprvé výrazněji zahrozili až zásluhou Lasneho, který se snažil usměrnit hlavou míč za záda gólmana Carrassa, ten se ale v téhle chvíli nenechal vyhodit z míry a bravurně pokus vyrazil. Zkraje druhého poločasu pálil ze slušné pozice Mounier, mířil však nepřesně, Tiéného dělovka ze standardy také nenalezla správný cíl.

Montpellieru se snaha upřít nedá, jenže Bordeaux zkrátka vzadu nechybovalo, a vlastně tahle jeho dobrá práce byla tou klíčovou pro celé utkání. Poslední možnost na vyrovnání měl na kopačce Bérigaud, bývalá dlouholetá opora Évianu, avšak s jeho tvrdou hlavičkou si dokázal Carrasso zase zkušeně poradit.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele