8. kolo
27.09.2014 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - EA Guingamp 2:1

Guingampu se na úvod nové sezony zatím nedaří, dnes v Montpellieru opět prohrál a propadl se už na poslední místo tabulky. Les Pailladins přitom měli s houževnatým soupeřem dlouho problémy, rozhodovat musel až v závěru střídající Victor Hugo Montaňo..

Na časomíře zbývala už pouhá minuta, když kolumbijský útočník vzal hostujícím fanouškům naději na body (vyvolanou v 83. minutě vyrovnávací trefou z hlavy Claudia Beauvueho). A aby těch problémů nebylo málo, přišel Guingamp i o vyloučeného gólmana Mamadoua Samassu, který opouštěl hřiště už za rozhodnutého stavu. Svěřenci Jocelyna Gourvennece tak prohráli popáté z posledních šesti pokusů; jubilejní 300. zápas v nejvyšší lize si nejspíš představovali jinak.

Naopak Montpellieru se zatím letos poměrně daří a vyšplhal se už na provizorní sedmou příčku, pouze jediný bod za úřadující šampiony z Paříže. Kouč Rolland Courbis se rozhodl v základní sestavě nahradit zraněného Barriose Souleymanem Camarou, a senegalský veterán se za vloženou důvěru odvděčil, když otevřel skóre. Gólovou radost mohl zažít už v první půli, to však ještě jeho trefu po Bérigaudově nahrávce zlikvidoval Samassa.

Tři minuty po změně stran však už nezaváhal, skvěle si narazil s Morganem Samsonem a zkušeně pokořil malijského gólmana. V ten okamžik to pro domácí vypadalo už hodně nadějně - v prvních sedmi duelech inkasovali pouze třikrát, zatímco v ofenzivě impotentní Guingamp naopak pouze třikrát našel soupeřovu síť. Zdálo se, že je rozhodnuto.

Gourvennec se však nehodlal vzdát lacino. Oceňovaný kouč udělal po domácí prohře s Métami hned šest změn v sestavě, a výsledkem byl o něco živější výkon, jak ukázala rána Moustaphy Dialla do břevna (Diallo pálil po přesném pasu Ronnieho Schwartze). Sedm minut před koncem pak hosté vyrovnali - Beauvue překonal bránícího Siaku Tiéného, naběhl na Dos Santosův centr z levé strany a hlavou překonal brankáře Jourdrena.

Za tohoto stavu to naopak vypadalo na remízu. Jenže hostující obrana si neodpustila ještě jednu chybu, která se nakonec ukázala jako klíčová - Bérigaudův míč trestuhodně propadl až k Montaňovi, který vstřelil svůj první gól v Ligue 1 od 6. října loňského roku. Jen pár vteřin nato byl za diskuse s rozhodčím Philippe Kaltem vyloučen Samassa, a jelikož Gourvennec už vypotřeboval všechna střídání, musel mezi tyče obránce Christophe Kerbrat. Žádná další branka však už nepadla.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele