31. kolo
04.04.2015 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Stade Reims 3:1

Lille si nad očekávání dobře poradilo s Remeší a nadále může doufat v pohárovou Evropu. Oproti tomu hosté se nebezpečně přiblížili sestupovým vodám.

Z první branky se mohli domácí příznivci radovat v 18. minutě. K přímému kopu si stoupnul Sébastien Corchia. Jeho střelu tečoval hlavou ve zdi stojící Prince Oniangué, tudíž se balon odrazil do protipohybu Kossiho Agassy - 1:0.

Ve 35. minutě fauloval ve vápně hostující Grégory Bourillon a kopala se penalta. Divock Origi ji zahrál dobře, ale přesto na reprezentanta Toga nevyzrál, což se nepovedlo ani dorážejícímu Gueyemu. Domácí se tedy mohli podruhé radovat až těsně po změně stran. A znovu šlo o přímý kop. Tentokrát jej zahrával Sofiane Boufal. A udělal to tak šikovně, že balon přeletěl všechny hráče Remeše, tudíž na zadní tyči stojící Origi už měl před sebou relativně snadnou úlohu - 2:0.

Záhy poté se však poprvé výrazněji připomněli hosté. Jmenovitě to byl Nicolas De Préville, jehož hlavičku ovšem senzačně vytěsnil Vincent Enyeama. Za tři minuty nigérijský brankář už ale přeci jen lovil balon ze sítě. De Préville totiž zakroutil svůj přímý kop opravdu precizně - 2:1. Girardovi svěřenci sice pak měli míč více na svých kopačkách, ale využít toho dokázali až po dvaceti minutách.

Rychlý protiútok zakončil Origi centrem na zadní tyč, kde číhal Nolan Roux. Kulatý předmět si nejprve nechal spadnout na zem, aby se do něj v zápětí hlavou opřel s takovou razancí, až se mnozí nestačili divit. Nejvíce pak výběr Jean-Luka Vasseura, jenž má zatím tříbodový náskok na osmnácté Toulouse. Oproti tomu celek Davida Rozehnala se nyní nachází na osmé pozici s osmibodovou ztrátou na čtvrté Monaco, které má ale utkání k dobru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele