35. kolo
03.05.2015 14:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Lille OSC - RC Lens 3:1

Letošní sezona Ligue 1 zná prvního sestupujícího. Po prohře na stadionu Lille se jím stal Racing Lens, který se tak mezi francouzskou elitou příliš neohřál.

I přes několik zraněných hráčů obvyklé základní sestavy skórovali hosté jako první. Teprve příští týden osmnáctiletý Angličan Taylor Moore z pravé strany nacentroval, Pablo Chavarria se odpoutal od strážícího Davida Rozehnala a zavěsil - 0:1. Pro sedmadvacetiletého Argentince to byla šestá přesná trefa v tomto ročníku.

Domácí se z inkasované branky oklepali až po deseti minutách. Tehdy Marcos Lopes díky výborné práci rozevřel obranu Lens, přihrál Djibrilu Sidibému, jenž prodloužil na Nolana Rouxe, kterého však ve skvělé pozici vychytal Rudy Riou. Přesto se Girardovi svěřenci dočkali vyrovnání ještě před poločasovým hvizdem.

Adama Traoré si to neohroženě namířil do pokutového území soupeře, kde jej proti pravidlům zastavil Loïck Landre. Tonymu Chapronovi tak nezbylo nic jiného, než ukázat na penaltový puntík. Tuhle výhodu si vzal na Sofiane Boufal a míč se po jeho kopu třepetal v síti - 1:1. Nálada na Stade Pierre-Mauroy byla záhy o poznání veselejší.

Ve druhé půli se už víceméně hrálo jen na jednu bránu. V 71. minutě se s míčem rozeběhl Idrissa Gueye a Rudy Riou si asi docela oddychnul, když jeho pumelice zamířila vedle. LOSC to však mrzelo jen tři minuty, neboť po této době se ujali vedení. Traoré přihrál Sidibému, který vběhl do vápna, poradil si se stínujícím obráncem a bylo to 2:1.

V nastaveném čase se ještě zblízka prosadil Divock Origi, takže Lille nakonec zvítězilo o dva góly. Škoda pro tým českého obránce, že totálně propadl v Paříži. Nebýt toho, mohl nadále ve zbývajících třech kolech usilovat o pohárové umístění. Oproti tomu celek, který vede Antoine Koumbouaré, s největší pravděpodobností obsadí dvacáté místo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele