6. kolo
21.09.2014 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Montpellier HSC 0:0

Lille vstupovalo do zápasu s Montpellierem jako favorit a podle toho to také na hřišti většinu času vypadalo; hosté však výborně bránili a odvážejí si z Normandie cenný bod za remízu 0:0. Dogy se tak propadly z první příčky na třetí, nadále však zůstávají neporaženy s jediným inkasovaným gólem na kontě.

René Girard tak proti svému bývalému klubu neoslnil; jeho svěřenci nedokázali využít slibné šance zejména v první půli. Lille odehrálo objektivně dobrý zápas, bez zraněného forvarda Nolana Rouxe mu však scházela energie ve finální fázi. Dost možná se na Dogách podepsala i únava ze čtvrtečního duelu Evropské ligy s Krasnodarem (1:1).

Rouxe nahradil v základní sestavě švýcarský reprezentant do 21 let Michael Frey, pro nějž šlo o debut v nových barvách, a herně rozhodně nezklamal - s proměňováním šancí už to bylo horší. Frey si sice evidentně rozuměl jak s útočným partnerem Ryanem Mendesem, tak se spojkou Marcosem Lopesem, ani jedna z jeho brzkých střel však ke gólu nevedla (6', 10', 18').

Největší příležitost první půle měl záložník Jonathan Delaplace, který si narazil s Freyem a Lopesem, ale pálil nakonec mimo (24'). Vzhledem k tomu, že Les Pailladins nastoupili s pěti obránci, byl počet střel na domácí straně možná až překvapivě vysoký, ani jeden z gólmanů se však reálně příliš nezapotil.

Hostující kouč Rolland Courbis vycítil, že by útočná hra Lille mohla ponechávat okénka vzadu, a brzy změnil rozestavení - z původního 5-4-1 stáhl Paula Lasneho a vyslal na hřiště záložníka Morgana Sansona, výsledkem čehož byl přechod na 4-4-2, kde Montaňa na hrotu doplnil Kévin Bérigaud.

Sansonův příchod na hřiště Montpellier hodně oživil; hosté se osmělili směrem dopředu a brzy si vytvořili i první (a největší) gólovku. Levý bek Siaka Tiéné zpracoval míč od Bérigauda a vypálil na Enyeamu; nigerijský gólman situaci vyřešit nedokázal, balon však prolétl těsně kolem jeho klece. V poslední půlhodině už pak k ničemu zajímavému nedošlo a oba celky se rozešly s jedním bodem, který určitě více vyhovuje Montpellieru..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele