5. kolo
14.09.2014 14:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Nantes 2:0

Divock Origi opět řádil a Lille se tak posouvá na první příčku tabulky! Belgický mladík de facto sám rozhodl utkání s Nantes na začátku druhé půle, když nejprve ve 46. minutě sám otevřel skóre a poté o tři minuty později asistoval při trefě Marcose Lopese.

Díky zaváháním konkurenčních Bordeaux a PSG navíc mají Dogy jistotu, že na čele Ligue 1 vydrží nejméně týden. Skvělý start do sezony byl sice ze začátku zápasu v ohrožení, neboť Nantes se favorita rozhodně nezaleklo a způsobovalo mu problémy; gólově se však v jinak skvělé první půli prosadit nedokázalo, a to se nakonec projevilo jako rozhodující faktor.

Hostující kouč Michel Der Zakarian vrátil do sestavy Serge Gakpého, a tožský forvard byl v úvodu utkání hodně vidět. Jeho pohyb frustroval jinak notoricky skálopevnou defenzivu Lille a ve 36. minutě se Les Canaris málem dostali do vedení - africký útočník však po tečované hlavičce Alejandra Bedoyi ztroskotal na vynikajícím Enyeamovi.

Nantes nevstřelilo Dogám gól už skoro osm let, dnes však v prvním poločase dominovalo hře, drželo míč na kopačkách a chvílemi to vypadalo, že se pouze čeká na vedoucí gól. Jordan Veretout dokonce ve 39. minutě po povedené individuální akci trefil tyč. Špatný výkon domácích v úvodním dějství se tak neobešel bez obětí; po změně stran zůstal na lavičce Marvin Martin, kterého nahradil Marcos Lopes.

Byl to od trenéra Reného Girarda skvělý tah - Lopesova přítomnost okamžitě oživila unavené spoluhráče a po pár desítkách vteřin už domácí vedli. Corchia se vydal na výlet po pravé lajně a nacentroval do vápna, kde míč zblokoval Olivier Veigneau; následně však padl do cesty Florentu Balmontovi, který jej poslal na zadní tyč. Tam už číhal připravený Origi, který měl snadnou práci. 1:0.

Sotva se hosté vzpamatovali ze šoku, prohrávali už o dvě branky. Tentokrát se Origi proměnil v asistenta, nacentroval míč na Lopese, který se odpoutal od bránícího Oswalda Vizcarronda, a suverénně přeloboval bezmocného Maxime Dupého. Bylo tak de facto po zápase. Odevzdané Nantes pak mohlo v následujících minutách inkasovat ještě několikrát; Jonathan Delaplace hlavičkoval mimo po Corchiově pasu (58'), pět minut před koncem zase Lopes vyslal do šance Guéyého, ani on však neuspěl.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele