1. kolo
09.08.2014 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Metz 0:0

Aktuální šampión Ligue 2 z Met zvládl úvodní zápas po šesti letech od posledního účinkování v nevyšší soutěži velmi slušně. Lille bylo po celou dobu lepším týmem, tedy alespoň co se vytvořených šancí týče, jenže v klíčový moment ho zradila koncovka. Hosté doslova a dopísmene bod vydřeli a odjížděli ze severu Francie spokojeni.

Ne nadarmo prodloužilo vedení Met smlouvu s trenérem Albertem Cartierem už v květnu o další dva roky. Právě pod jeho taktovkou se klub vyhrabal během dvou sezón narychlo ze třetí ligy až do Ligue 1. Třiapadesátiletý lodivod prostě umí své svěřence připravit perfektně po taktické stránce.

Ne náhodou hosté loni triumfovali s desetibodovým náskokem před druhým Caen. LOSC si moc dobře uvědomoval, že to nebude mít na úvod nového ročníku vůbec jednoduché. Jedním z klíčových mužů metského úspěchu byl jednoznačně gólman Johann Carrasso, mladší bratr Cédrica, jenž hájí prostor mezi třemi tyčemi v Bordeaux.

Dva jeho důležité zákroky proti Kjaerově hlavičce po centru Balmonta a Origiho možnosti z první půle byly důležité i právě proto, že byly zároveň skvělým utužovacím prvkem pro celý mančaft, jenž od 59. minuty hrál bez zraněného kapitána Sylvaina Marchala. V 18. minutě mohl skórovat také Mendes, napálil však jen boční síť.

Hned 21 čistých kont udržely Mety během osmatřicetizápasové porce v loňské sezóně. Ona se vlastně bezbranková remíza nabízela už při pohledu na základní sestavy - zatímco domácí trenér René Girard musel poskládat jedenáctku bez Salomona Kaloua, hosté postrádali svého nejlepšího střelce Diafra Sakha, jenž je na odchodu do anglického West Hamu.

V nebezpečné příležitosti se následně objevil Origi, jenž mohl těžit z centru Corchii z pravé strany, nicméně míč ve vzduchu sebral Carrasso. Neudržel ho však v rukavicích, a tak požár musel uhasit před dotírajícím Mendesem až obránce Bussmann. Zatímco hostující brankář se nenudil, jeho kolega Enyeama se na druhé straně vysloveně nudil.

Debut v novém dresu prožil Marco Lopes, který je v Lille na hostování z Manchesteru City, a i když prokázal, že je to brilantní technik, jeho střídání ke změně skóre nevedlo. Ve druhé půli měl dvakrát gól na kopačce Roux, ale ani on Carrassa nepřekonal. Mety začaly dobře. A už nyní se můžou těšit na 11 tisíc permanentkářů v dalším kole proti Nantes.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lille slabouckej cajicek, Porto jim da lekci v Lm

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele