3. kolo
23.08.2014 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Lorient 2:0

Fotbalisté Lille se po porážce v Lize mistrů od Porta vzpamatovali, doma skolili vždy nepříjemný Lorient díky trefám Jonathana Delaplace a Simona Kjaera a v tabulce se posunuli na druhé místo. Dogy tak rozhodně nabraly na sebevědomí před odvetou v Portugalsku, která je naplánovaná na úterý.

Zdá se, že domácí trenér René Girard jaksi nepočítá se službami Salomona Kaloua, který k utkání nebyl znovu nominovaný, a notně se spekuluje o jeho odchodu z klubu. Ještě překvapivější bylo pak posazení Divocka Origiho pouze na lavičku náhradníků. V útoku tak operoval jen osamocený Roux.

Je ale pravda, že bývalá hvězda Brestu soupeřově obraně hodně zatápěla. A to je hodně dobrá zpráva pro Girarda před střetnutím v Portu. Roux nejenže uměl skvěle podržet míč, ale rovněž rozdal několik slibných pasů. Jen škoda, že ze své šance z 25. minuty a ze dvou dobrých možností v závěrečné desetiminutovce neskóroval.

Lorient se dokázal bránit celý první poločas. Sylvain Ripoll svým svěřencům naordinoval vyloženě defenzivní hru, domeček z karet se ale rozpadl, když Delaplaceho dobrá střela z dobrých dvaceti metrů zaplula do brány a když Kjaer i s pomocí šťastné teče úspěšně proměnil přímý volný kop.

Jinak se ovšem brankář Enyeama mezi třemi tyčemi nudil. Prakticky jen jedinkrát za celý zápas se výrazněji zapotil, a to při voleji Pelého z 51. minuty, který ho nedokázal překonat z prostoru kolem pokutové značky. To Lecomte se na druhé straně mimo jiné vytáhl ve 13. minutě proti Mendesovi a ve druhé půli rovněž zastavil Lopese.

Byť Girard může být s výkonem svého mužstva v celku spokojený, rozhodně ho bude trápit zdravotní stav stopera Baši, jehož už ve 21. minutě musel střídat Rozehnal. Ani Les Merlus nedohráli zápas bez újmy. Už v 16. minutě opustil pro zranění hrací plochu Diallo, takže svůj debut v Ligue 1 mohl prožít Jeannot.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele