38. kolo
23.05.2015 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 2:1

Girondins Bordeaux začalo na novém stadionu vítězně, přičemž tři body znovu zajistil celkově patnáctigólový Uruguayec Diego Rolán, jenž dvě přesné trefy obstaral i proti Nantes, které bylo posledním týmem, jenž zavítal na starý Stade Chaban-Delmas.

Zápas si nenechal ujít ani Zinedine Zidane, někdejší hráč Les Girondins, o němž se spekulovalo jako o možném nástupci Francise Gillota. Nakonec byl ale hlavním koučem jmenován jeho bývalý spoluhráč z reprezentace Willy Sagnol. Jeho družina šla do vedení už v 9. minutě, když Rolánovi přihrál Jaroslav Plašil 1:0. Český záložník si připsal druhou asistenci v sezoně, ovšem gólově se prosadit nedokázal.

Na rozdíl od jihoamerického kolegy, který si v rukávu schovával ještě jeden trumf. K jeho vytasení došlo šest minut před závěrem první půle, když k němu Jonathan Ligali vyrazil střelu Clémenta Chantôma - 2:0. Bordeaux si pak drželo slibný náskok až do 63. minuty, když obranou proběhl Djamel Bakar - 2:1.

Domácí příznivci poněkud znejistili. I proto, že v zápětí Ligali skvěle vychytal Isaaca Thelina. MHSC nakonec tedy zakotví na sedmé pozici, protože na rozdíl od loňské sezony většinu svých zápasů vyhrálo, nikoliv jen remizovalo. Girondins Bordeaux bude šesté a čeká, jestli PSG porazí ve finále Coupe de France druholigové AJ Auxerre. Pokud ano, pak se může těšit na Evropskou ligu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele