36. kolo
09.05.2015 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Nantes 2:1

Ve svém závěrečném zápase na Stade Chaban-Delmas domácí Girondins Bordeaux zdolala Nantes a nadále má šanci vybojovat evropské poháry. I proto, že ve finále Coupe de France se zjevný obhájce titulu z Paříže utká s druholigovým outsiderem, mužstvem AJ Auxarre.

Minulý zápas skončil na Stade de la Beaujoire v prosince 2:1 pro svěřence Michela Der Zakariana, kteří rozhodně chtěli Les Girondins závěrečných 90. minut na slavném fotbalovém stánku znepříjemnit. O první střelu utkání se postaral dvacetiletý debutant Valentin Rongier, avšak Cédric Carrasso se nenechal zaskočit.

Po patnácti minutách hry už inkasoval. Obránce Mariano a guinejský útočník Ismaël Bangoura se srazili ve vápně, načež rozhodčí Antony Gautier usoudil, že si Brazilec ve službách Bordeaux počínal nedovoleně, takže odpískal pokutový kop. K míči si stoupnul Jordan Veretout a jak napoprvé, tak napodruhé (protože předtím došlo k porušení pravidel) překonal Carrassa - 0:1.

Penaltová pětiminutovka však pokračovala, neboť na druhé straně zahrál ve velkém čtverci rukou Oswaldo Vizcarrondo. Exekuce se ujal Diego Rolán a proměnil, byť Rémy Riou vystihnul směr jeho střely - 1:1. Uruguayský forvard to pak zkoušel hlavou, ale stejně jako Clément Chantôme, jehož pumelice byla opravdu pořádná, na gólmanskou jedničku Nantes už v první půli nevyzrál.

Pak se hrálo v podstatě jenom na jednu branku. Wahbi Khazri nejprve trefil z voleje břevno, ovšem v zápětí se mohl radovat. Historicky poslední gól na Stade Chaban-Delmas (aka Parc Lescure) totiž v 69. minutě duelu proti Les Canaris zařídil Diego Rolán, který tím vytěžil maximum ze spolupráce dvou střídajících hráčů - Nicolase Maurice-Belaye a Enza Crivelliho.

FC Nantes extrémně postrádalo v této sezoně kvalitního a spolehlivého zakončovatele. Právě proto má po tomto střetnutí na kontě osmnáct porážek a pouhopouhých osmadvacet přesných zásahů, nejméne ze všech celků Ligue 1. Hráči prosně nedokázali proměňovat ani ty nejvyloženější šance, což v závěru utkání potvrdil i Vincent Bessat. V létě to holt určitě bude chtít posilovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele