25. kolo
14.02.2015 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - SC Bastia 0:2

Bastia protáhla svou šňůru neporazitelnosti už na osm bodů a stále se vzdaluje červeným příčkám. Zato Nantes, u kterého se ještě před novým rokem zdálo, že by mohlo zabojovat o evropské poháry, i nadále paběrkuje. Porážka 0:2 znamená naopak jeho prodloužení série bez vítězství už na šest ligových kol.

Jakmile se korsický celek dostane do vedení, je pro jeho soupeře velice těžké utkání otáčet. Tým, který spoléhá hlavně na poctivou práci vzadu, nejprve skóroval po půlhodině hry zásluhou Sia, čtvrthodinu před koncem, kdy už Kanárci hráli bez vyloučeného Aristeguiety, pojistil tři body Ayité.

Možná že zařazení Sia na levé křídlo bylo pro mnohé překvapení, byla to totiž právě čerstvá zimní posila z Basileje, která měla iniciovat rychlé protiútoky svého mužstva. A po jednom z nich se útočník Pobřeží slonoviny prosadil. Po ose Palmieri - Kamano se míč dostal do šestnáctky, odkud Sio překonal obloučkem gólmana Rioua.

Nantes nebylo schopné ani po přestávce vytvořit si na svého soka nějaký tlak. Naopak se mu situace dost zkomplikovala v 64. minutě. Aristeguieta, který je v týmu na hostování z Getafe, byl po svém střídání na hřišti sotva pět minut, aby od rozhodčího Lesageho viděl červenou kartu za zákrok na Squillaciho.

Bastia v tu chvíli hrála, co potřebovala, a v 75. minutě pohodlně navýšila náskok zásluhou Ayitého, který dostal ve středu pole až příliš mnoho prostoru, takže jeho střela levačkou skončila přesně na bližší tyčce. Hosté vedení bez větších problémů udrželi až do závěrečného hvizdu a mohou se těšit ze čtyřbodového náskoku na pásmo sestupu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele