23. kolo
31.01.2015 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Lille OSC 1:1

Lille znovu vstřelilo jenom jeden gól, který ovšem tentokrát stačil jen na remízu s v poslední době nepříliš přesvědčivým Nantes.

Trvalo to pouze čtvrthodinku a na Stade de la Beaujoire padla první branka. Ke škodě svěřenců Michela Der Zakariana právě do jejich sítě. Kevin Koubemba se uvolnil na hranici pokutového území, všiml si přibližně na penaltovém puntíku číhajícího Jonathana Delaplaceho, a protože mu domácí defenziva nevěnovala patřičnou pozornost, mohl celkem pohodlně skórovat - 0:1.

Teprve až po dalších zhruba patnácti minutách se osmělili domácí. Vincent Bessat si to neohroženě namířil do soupeřova vápna, aby v zápětí nechal vyniknout Vincenta Enyeamu. V minutě dvaatřicáté si s míčem tak úplně podle představ nepotykal Ismaël Bangoura, díky čemuž mohla nigerijská reprezentační jednička znovu přesvědčivě zasáhnout.

Po hodině hry zřejmě zahrál ve vlastním vápně po centru Djibrila Sidibého rukou Chaker Alhadhur, jenže píšťalka rozhodčího Wilfrieda Biena zůstala němá. O deset minut později tvrdě vystřelil na Rémyho Rioua záložník Rio Mavuba, ale jeho střele holt chyběla přesnost. Les Canaris pak protivníka začali pořádně mačkat.

Nejprve mohl této převahy využít Johan Audel, s jehož razantní hlavičkou si ještě Enyeama poradil, ovšem na šanci venezuelského stopera Oswalda Vizcarronda už nestačil. Jordan Veretout poslal od rohového praporku do pokutového území přesný centr a rovněž taková Vizcarrondova hlavička přinesla vyrovnání - 1:1.

V nastaveném čase mohl nepozornost domácích ještě potrestat Divock Origi, ale pověst výjimečného talentu nepotvrdil. Lille tedy nadále setrvává v dolní polovině tabulky a v příštím kole se pokusí vyzrát na Montpellier. Nantes je deváté, a přestože jistě hráči i příznivci klubu doufali ve tři body, může je těšit alespoň fakt, že proti LOSC skórovali v Ligue 1 poprvé od 9. září 2006!

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele