18. kolo
13.12.2014 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Nantes - Girondins Bordeaux 2:1

První letošní Derby Atlantique ovládlo domácí Nantes, které udolalo Bordeaux 2:1 a přerušilo tak sérii tří porážek v řadě. Hosté naopak přišli o šanci zaútočit na příčky zajišťující Ligu mistrů. Smutným hrdinou zápasu se stal bordeauxský gólman Ažbe Jug, jehož chyba přinesla rozhodující gól..

Skóre otevřel nejlepší hráč Les Canaris Jordan Veretout; to se psala 23. minuta. O pouhých pět minut později sice Bordeaux vyrovnalo díky vlastnímu gólu Kiara Hansena, poslední slovo však měli opět domácí. Slovinec Jug, který se mezi tyčemi objevil díky zranění tradiční jedničky Cédrika Carrassa, si v 66. minutě hodil míč do vlastní sítě.

Les Girondins se v poslední době venku obecně nedaří, dnes však začali aktivně: Thomas Touré, jeden z objevů sezony, málem otevřel skóre tvrdou ránou, která unikla gólmanovi Rudy Riouovi a z brankové čáry ji musel odklízet až stoper Papy Djilobodji. Do vedení však šli přesto domácí, a postaral se o to kdo jiný než Veretout - jeden z nejlepších hráčů L1 letošní sezony převzal pas od Alejandra Bedoyi a propálil Juga střelou ke vzdálenější tyči.

Netrvalo to však dlouho a hosté vyrovnali - Wahbi Khazri našel v dobré pozici Grégoryho Sertice, který nacentroval do vápna. Bohužel pro Nantes stál v cestě míče bránící Hansen, který si jej srazil do brány. Sám Khazri následně mohl otočit skóre, ale jeho přímý kop orazítkoval Riouovu tyč.

Nakonec tak o výsledku utkání rozhodl smolař Jug. Cheick Diabaté se po rohovém kopu Nantes pokusil odklidit míč mimo nebezpečí, místo toho jej ale poslal směrem k vlastní bráně - a nezkušený gólman nedokázal včas zareagovat. Bordeaux se sice následně snažilo vyrovnat, ale Rolánova hlavička byla odklizena z brankové čáry, a když se v samém závěru neprosadil ani aktivní Bedoya, rozešly se oba týmy výsledkem 2:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele