29. kolo
14.03.2015 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - Évian Thonon Gaillard 2:1

Nantes zažehnalo krizi a důležitou výhrou 2:1 nad Évianem si de facto pojistilo místo v Ligue 1 na příští sezonu. Naopak Les Roses i přes solidní výkon padli podruhé v řadě a nadále nemají nic jistého..

Zápas se rozhodoval těsně kolem přestávkové pauzy - ve 45. minutě se "do šatny" trefil domácí supertalent Georges-Kévin Nkoudou, tři minuty po změně stran pak na 2:0 zvyšoval Serge Gakpé. Hosté sice snížili po trefě střídajícího Clarcka N'Sikulua, na bod ale nakonec nedosáhli a klesli na 17. místo. Nantes vyhrálo teprve podruhé v roce 2015.

Přestože nanteské publikum je známé svojí hlučností a soupeřům se na Beaujoire dlouhodobě nehraje vůbec dobře, byly šance před výkopem vyrovnané - Évian totiž po Novém roce získal více bodů a vstřelil více branek. Dnes však byli svěřenci Pascala Dupraze v prvním dějství bezzubí. Domácí na tom nebyli o moc lépe, a když Benjamin Leroy vynikajícím zákrokem zlikvidoval šanci Alejandra Bedoyi ze 17. minuty, vypadalo to, že se do šaten půjde bez branek.

V závěru poločasu však ospalé tempo oživilo několik zajímavých akcí. Nejprve ve 41. minutě Vincent Bessat, zaskakující na levém beku, vyrobil hrozivou hrubku a nahrál přímo na kopačky útočícího Cédrika Barbosy; hostující kapitán však spolu s gólmanem Rémy Riouem přeloboval i jeho branku. A o čtyři minuty později už se měnilo skóre - Ismaël Bangoura vyzrál na stopera ÉTG Danyho Nounkeua a z první našel Gakpého, tožský útočník narýsoval přízemní pas na Nkoudoua, a přestože mladý talent měl zpočátku potíže zpracovat míč, nakonec ze situace vybruslil ideálně a propálil Leroye.

Po změně stran se hosté ani nestihli vzpamatovat a už prohrávali o dvě branky - tentokrát se o to postaral sám Gakpé, jehož parádní volej na zadní tyč byl jeho první trefou po 20 zápasech. V obou příležitostech se zadní linie Les Roses příliš nevyznamenala. Nantes po druhé trefě trochu ubralo plyn a zdálo se, že utkání dovede k pohodlnému vítězství.

Hosté se však odmítli vzdát a zápas ještě zdramatizovali. Krátce po svém příchodu na hřiště využil N'Sikulu chyby pravého beka Issy Cissokha, probil se přes Oswalda Vizcarronda a přesnou střelou snížil na 1:2. Následoval závěrečný drtivý tlak, v němž se musel vyznamenávat Riou - gólman Les Canaris si však poradil jak s ránou Duhamela, tak s Ramirezovou dorážkou, a uhájil tak svému týmu těsné vítězství.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele