6. kolo
20.09.2014 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Metz - SC Bastia 3:1

Mety před vlastními fanoušky zvládly souboj s Bastií a musejí být rády především za výrazné zlepšení ofenzívy. Poprvé v sezóně dokázaly vstřelit tři branky za utkání. Zatímco domácí vítězství 3:1 katapultovalo do bezpečných vod středu tabulky, korsický celek spadl na hranici sestupového pásma.

Hosté, kteří se museli obejít bez Brandaa, jehož disciplinární komise potrestala půlročním trestem za zlomení nosu Thiagu Mottovi, nevstoupili do zápasu vůbec špatně. Už ve 12. minutě pálil z dobré pozice Tallo, jenže jeho technická rána nakonec orazítkovala břevno. Naopak na druhé straně se Metám podařilo skórovat.

Lejeune poposunul míč k nohám Kryvece, Bělorus si ho narovnal na svou silnou nohu a uklidil ho přímo pod břevno. Přece se Bastii podařilo srovnat stav ještě do přestávky. Cahuzac poslal dlouhý pas za obranu, do šestnáctky si seběhl Ayité a krásnou střelou z voleje zamířil ke vzdálenější tyči.

V 65. minutě domácí navrátili vedení na svou stranu. Gillet totiž nedokázal odkopnout balón do bezpečí, takže se k němu dostal před brankářem Aréolou obránce Milan, jenž z blízkosti v pohodě zacílil. A jen o deset minut později po přihrávce Kryvece přidal ještě jednu branku střelou z vápna Falcón.

Premiéru v novém dresu si odbyl Florent Malouda, bývalý hráč Chelsea, který do Met přišel z tureckého Trabzonsporu. Objevil se ve středu zálohy, po 80 minutách nakonec odešel střídat. Asi nejlepší akci předvedl zhruba po půlhodině hry, kdy do dobré šance vyslal Falcóna, ten však následně mířil jen mimo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele