21. kolo
17.01.2015 20:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

FC Metz - Montpellier HSC 2:3

Paraguayský reprezentant ve službách Montpellieru, Lucas Barrios, se v týdnu nechal slyšet, že je v tomto celku z jihu Francie maximálně spokojený. Na hřišti to však dal naplno (tedy opravdu naplno!) najevo teprve nyní.

Na Stade Municipal Saint-Symphorien se hrálo pro diváky velmi atraktivní utkání, které ve finále přineslo na francouzskou ligu poměrně nezvyklou porci pěti branek. Bývalý hráč Borussie Dortmund se postaral hned o tři z nich. Při první to měl po necelých dvaceti minutách hry o něco snadnější, jelikož se ujal exekuce pokutového kopu, který byl odpískán po faulu N’Dawa na Mourniera.

Montpellierští ale mohli jít do vedení už předtím. Kdyby ovšem Yeni N’Gbakoto už v 8. minutě neodkopl z brankové čáry přízemní střelu Hiltona. Jenže už tři minuty po první penaltě se hned kopala druhá. Tentokrát na druhé straně, protože Joris Marveaux zahrál ve vápně rukou. N’Gbakoto si počínal stejně suverénně, jako jeho protihráč nějakých 180 sekund předtím, takže bylo znovu srovnáno - 1:1.

Šest minut před závěrem první půle předvedl výbornou práci s míčem Bouna Sarr. Jeho centr pak neodhadl Daniel Conré a dal tak příležitost Gaëtanu Bussmannovi zapsat se hlavou mezi střelce. Třiadvacetiletý obránce jí nepohrdl, a tak poslal svůj tým do vedení - 2:1. Lucas Barrios měl však ještě dva trumfy schované do druhého poločasu.

V 53. minutě si nejprve zaběhl za domácí obranu na centr Marveauxe a vnějším nártem pravé nohy neomylně zacílil - 2:2. Po sedmdesáti minutách hry pak dokonal svůj první hattrick v Ligue 1. Halfvolej Morgana Samsona skončil jenom na tyči, ale u odraženého míče byl jihoamerický forvard nejblíže a hlavně nejrychleji - 2:3.

V závěru se ještě po centru Juana Falcóna srazil obránce Hilton se svým brankářem, ale žádné následky to pro hosty nemělo. Vítězství uhájili i proto, že pozdní pokus Florenta Maloudy mířil nad břevno. Pokud zítra porazí Évian úřadující mistry z PSG (a díky minulé sezoně víme, že něco takového možné je), propadnou se Méty do sestupové zóny. Naopak Montpellier navázal na výhru proti Marseille a už okupuje šestou pozici.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele