36. kolo
09.05.2015 20:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Stade Reims 2:3

Toto byl pro oba kluby vůbec nejdůležitější zápas sezony - kdo by však (po právu) očekával opatrnost a nízké skóre, nedočkal se, protože Remeš přestřílela Évian na jeho půdě 3:2 a de facto jej tak odsoudila k sestupu. Podalpský celek totálně opustila forma v ten nejhorší možný čas..

Skóre otevřel hostující David Ngog, domácí však dokázali otočit díky trefám Gillese Sunua a Mathieu Duhamela a chvíli to vypadalo, že po dvou porážkách v řadě konečně zaberou. Ngog však vyrovnal na 2:2 a dílo zkázy dokonal v samém závěru Benjamin Moukandjo; někdejší střelec Liverpoolu tentokrát přispěl asistencí. Évian může litovat vlastní ztráty koncentrace, rozhodující akce se totiž zrodila tak, že jeho obrana nedokázala odklidit dlouhý pas Aïssy Mandiho.

Remeš zvítězila teprve podruhé v posledních osmi zápasech, i to by však v konečném součtu mělo stačit; Les Roses na ni totiž ztrácí už čtyři body, a protože všichni jejich přímí konkurenti v tomto kole uspěli, nezbývá jim než bezpodmínečně vyhrát obě zbývající kola a doufat v kolaps některého ze soupeřů.

Obavy z nezáživného, taktikou svázaného vývoje zaplašily oba týmy hned v úvodu. Hostující gólman Kossi Agassa musel vytáhnout skvělý zákrok po střele Duhamela, jemuž elegantně nabil Adrien Thomasson, a na druhé straně Antoine Conté zakončoval slibný brejk smolnou ránou do tyče. Ve 40. minutě pak otevřel skóre Ngog po přízemním centru Diega Rigonata.

Domácí nicméně dokázali srovnat ještě do poločasového hvizdu, když jindy spolehlivý Agassa hrubě podcenil Sunův přímý kop a nechal míč propadnout až do sítě. Pověstný gól do šatny dodal Duprazovým svěřencům potřebné sebevědomí, takže do vedení šli hned ve 48. minutě - Olivier Sorlin dlouhým pasem našel Duhamela, na jehož střelu si Agassa sice sáhl, její cestě do sítě však zabránit nedokázal.

Napínavý zápas však měl dohru na druhé straně, k velké radosti nového remešského kouče Oliviera Guégana. Postarali se o to zejména dva muži, pravý bek Aïssa Mandi a forvard Ngog. Alžírský obránce nejprve po rohu hlavičkoval do tyče, načež pohotový Ngog srovnával z dorážky na 2:2, a oba borci pak v závěru vymysleli akci pro zakončujícího Moukandja.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele