7. kolo
24.09.2014 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - RC Lens 2:1

Poslední tým, který čekal na své první vítězství v sezóně, byl Évian. Na dně tabulky posazený celek se nakonec dočkal ve vloženém kole v souboji proti Lens, jenž tak nenapravil poslední nezdar se St. Étienne. Domácí vedli o dva góly už po půli díky Wassovi a Mensahovi, hosté po přestávce Touzgharem jen snížili.

Svěřenci Pascala Dupraze se zajisté cítili velmi dobře už po minulém kole, vždyť na půdě letos velmi silného Bordeaux se drželi statečně, a byť porážka 1:2 ve finále neznamenala úspěch, projevovali jeho hráči značné zlepšení. A už v 10. minutě se ujali rychlého a pro psychiku týmu důležitého vedení.

Sabaly vyslal přihrávkou do běhu na Wasse, který se i přes evidentní držení ze strany protihráče vřítil do vápna jako tank a před gólmanem Riouem pak z vyložené pozice nezaváhal. Ačkoli ÉTG do tohoto kola měl na kontě jen jeden bod, vůbec nepůsobil odevzdaně. Jeho hra hlavně v první půli nejevila známky nějaké krize.

A po půlhodině hry to bylo již o dvě branky. Barbosův centr si v šestnáctce vyhlédl Mensaha, jehož první střela sice byla zablokována, druhá už ale přece skončila za zády brankáře Rioua. Hosté ovšem dokázali snížit deset minut po obrátce. Po Lemoigneho akci se míč dostal k Touzgharovi, který si udělal prostor přes beka Abdallaha a pak přesně zacílil.

Utkání až na tyto tři gólové příležitosti mnoho dalšího nenabídlo. Obě obrany jinak pracovaly velmi slušně, ale především si žádný z celků směrem dopředu netvořil větší tlak. V 58. minutě mohl srovnat Touzghar po spolupráci s Coulibalym, jenže Hansena v bráně nepřekonal, na druhé straně Camus zamířil těsně vedle.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sotuen

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele