30. kolo
21.03.2015 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Montpellier HSC 1:0

Évian si stále drží tříbodový odstup od sestupové zóny. Dnes svěřenci Pascala Dupraze v samém závěru udolali silný Montpellier 1:0, jedinou trefou o tom rozhodl mladý útočník Clarck N'Sikulu.

Les Roses šli do zápasu po dvou porážkách v řadě a potřebovali především zefektivnit útočnou činnost - od odchodu Kévina Bérigauda se jim před soupeřovou bránou daří výrazně hůře. Bérigaud si v létě za své další působiště vybral právě Montpellier, dnes tedy nechyběl v hostující sestavě a hned ve 25. minutě ukázal, co všechno umí. Mongongu fauloval na hranici vápna unikajícího Lucase Barriose a Bérigaudův přímý kop vypadal hodně nebezpečně, i když výsledná střela nakonec postrádala gólové parametry.

Sám Barrios, který letos nastřílel už deset gólů, mohl otevřít skóre deset minut nato, jeho povedená rána však pouze prosvištěla kolem tyče gólmana Benjamina Leroye. Montpellier byl v prvním dějství podle očekávání lepším týmem, nakonec se ale málem dostal do vedení šťastnou náhodou - stoper Dany Nounkeu si neporozuměl s Leroyem a Barriosovi chyběly centimetry k tomu, aby toho využil a vstřelil úvodní gól.

Také po změně stran to byli Les Pailladins, kdo určoval tempo hry; ránu Bryana Daba do vinglu však efektní robinzonádou zlikvidoval Leroy, zatímco na druhé straně zahrozil Mathieu Duhamel, který z dobré pozice po Abdallahově pasu trestuhodně přestřelil. Zdálo se, že zápas skončí bez branek - N'Sikulu byl ale proti. Jedinou gólovou akci večera založil Modou Sougou, který z levého křídla našel přesně zakončujícího konžského útočníka, a savojští tak navzdory nepříliš oslnivému výkonu urvali velmi důležité tři body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele