11. kolo
25.10.2014 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - FC Nantes 0:2

Nenápadné Nantes potvrdilo svoji vynikající formu a po výhře v Évianu se propracovalo už na pohárové pozice. Díky trefám Jordana Veretouta a Yacine Bammoua dokázali Les Canaris zvítězit 2:0, což jim stačí na průběžné třetí místo..

Šest zápasů bez porážky, z toho tři výhry. Statistika loňského nováčka je v posledních týdnech skutečně vynikající. Évian působil dojmem, že není ve své kůži; jeho hráči nevyslali na hostující branku ani jednu střelu (!!!) a gólman Rémy Riou se tak po celých 90 minut nudil. Nantes vyhrálo naprosto zaslouženě, i když v úvodu zápasu byla bitva ještě vyrovnaná.

40 minut se nedělo prakticky nic - Évian pozorně bránil a nepouštěl soupeře do nebezpečných situací, sám se ale nedokázal k ničemu odhodlat. Až ve 42. minutě, takřka ideálně do přestávky, se hosté poprvé prosadili. Cédric Mongongu fauloval ve vápně Serge Gakpého, k nařízené penaltě se postavil Jordan Veretout a bez problémů proměnil.

Veretout byl nejlepším hráčem zápasu a vítězný gól si za svůj výkon jednoznačně zasloužil. Už předtím, ve 28. minutě, dokázal v první větší šanci zápasu zaměstnat brankáře Jespera Hansena; tehdy ještě dánský strážce vyrazil jeho střelu na tyč. Jednadvacetiletý playmaker se následně opět připomněl po změně stran, když fantastickým pasem našel Bammoua, ten však narazil na pozorného Hansena (70').

Yacine Bammou však toto zaváhání napravil pouhých pět minut poté, když se probil do vápna z levého křídla, zbavil se bránícího Kassima Abdallaha a z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného gólmana. Évian se zmohl vlastně na jedinou šanci, kterou si připsal (kdo jiný než) Daniel Wass; dánský univerzál, tentokrát v roli středního záložníka, však svým volejem ze 77. minuty napálil pouze boční síť.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele