16. kolo
03.12.2014 19:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

EA Guingamp - SM Caen 5:1

Hráči Guingampu dali borcům z Caen zcela jasně najevo, jak se bojuje o udržení v Ligue 1. Po pětigólovém přídělu se po delší době posunuli mimo sestupové pásmo.

Šest branek je na zápas Ligue 1 opravdu netradiční porce. A při takové jistě nepřekvapí, že první z přesných tref byla k vidění už po čtyřech minutách hry. Christophe Mandanne přihrál na levou stranu vápna Claudiu Beauvuemu, který mu poslal míč zpět. Jako by tušil, že jeho spoluhráč střelou do spodního rohu otevře skóre toto utkání - 1:0.

Hosté se však nedali a za necelých patnáct minut vyrovnali. Alaeddine Yahia, bývalý hráč Guingampu, mířil hlavou po centru Jean-Jacquese Pierra naprosto přesně - 1:1. V ten moment se příznivci domácího celku možná trochu vylekali, nicméně do klidu je už o čtyři minuty později znovu uvedl Thibault Giresse, který z hranice pokutového území vypálil na Rémyho Vercoutreho. Ten si sice na míč sáhnul, ale v cestě do sítě mu už nezabránil - 2:1.

Po hodině hry vystřelil Dorian Léveque a balon zastavil rukou asistent u jediné branky Caen, tedy Jean-Jacques Pierre. Dostal červenou kartu, kopala se penalta a Claudio Beauvue ji s přehledem proměnil - 3:1. Domácí ucítili příležitost a už o minutu později to bylo 4:1. Hosté chybovali na vlastní polovině, takže Giresse mohl rychle přihrát Mandannemu, jenž nasadil Vercoutremu housle.

Účet však ještě nebyl uzavřený, protože v 78. minutě se po rohovém kopu podruhé v zápase - a celkově popáté v sezoně - prosadil Claudio Beauvue - 5:1. Guingamp tedy vykouzlil stejný výsledek, jakým loni v září porazil později sestupující Sochaux a už nyní hráči sebevědomě věří, že o body v neděli oberou i Remeš.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele