20. kolo
10.01.2015 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - RC Lens 2:0

Skvělá forma z konce roku 2014 Guingamp neopustila ani po Vánocích. Svěřenci Jocelyna Gourvenneca udolali přímého konkurenta z Lens poměrně hladce 2:0 a na sestupovou zónu mají náskok už šesti bodů; Les Sang et Or naopak zůstávají mezi posledními třemi. O výhře rozhodly branky Christophe Mandanneho a Claudia Beauvueho.

Antoine Kombouaré jel se svým týmem na západ v dobré náladě; také jemu se totiž závěr loňského roku vydařil a v případě výhry se mohl bodově dotáhnout na svého soupeře. Guingamp však už od začátku ukazoval, že se mu body příliš pouštět nechce: v 8. minutě se skvěle uvolnil Beauvue, ze stoprocentní šance ale pálil nad. Skóre se tak hnulo až o deset minut později. Děsivá chyba bránícího Jeana-Philippe Gbamina dovolila Mandannemu vypálit dělovku, která by dost možná utrhla brankáři Riouovi ruce - kdyby se vůbec dostal k zákroku.

Hráči Lens působili roztěkaně a hráli (zejména vzadu) dost agresivně, což vyústilo v řadu zbytečných přímých kopů kolem vápna. Z jednoho takového nacentroval do šestnáctky Thibaut Giresse a Diallově hlavičce chyběly centimetry. Tentýž hráč selhal také v následující šanci, kdy nikým nehlídán pálil z kraje vápna mimo tři tyče.

Teprve po hodině hry se poprvé zapotil také domácí gólman Jonas Lössl, ačkoliv zasahovat nemusel - Ludovic Baal vyslal z levé strany střílený centr, který jen těsně minul jeho klec. Další na řadě byl Pablo Chavarria, k jehož nohám dopadl odražený míč po přímém kopu; nebýt šťastné teče, bylo by jistě vyrovnáno.

Kromě této krátké epizodky však drželi domácí otěže zápasu pevně v rukou. Aktivní Giresse nejprve zkoušel pálit z ostrého úhlu, poté další ránou dokonce trefil břevno. Guingamp kráčel suverénně za vítězstvím a patnáct minut před koncem už bylo definitivně jasno - Levequeho ve vápně fauloval Boubacar Sylla a Beauvue z bílého puntíku nezaváhal. Na druhé straně mohl ještě alespoň snížit Chavarria, Lössl si ale připsal pohodlný zákrok a udržel čisté konto.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele