9. kolo
05.10.2014 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

EA Guingamp - FC Nantes 0:1

Nantes zvítězilo v Guingampu a reprezentační pauzu jistojistě přečká v první pětce. Oproti tomu domácí zůstanou v tabulce Ligue 1 poslední.

EA Guingamp vyhrál ve čtvrtek v Evropské lize proti PAOKu Soluň, ovšem na povedený výkon i skvělý výsledek nedokázal o tři dny později navázat. Ve vzájemných utkáních těchto dvou soupeřů v současné době nepadá mnoho branek. Ta první ale mohla na Stade du Roudourou padnout už po čtvrthodině hry. Tehdy Serge Gakpé přihrával a Yacine Bammou napálil levou tyč.

Po půlhodině hry přišel na pořad dne rozhodující moment zápasu. Olivier Veigneau přihrál Jordanu Veretoutovi, jenž prodloužil na u levé lajny stojícího Georges-Kevina N’Koudoua. Tenhle mladý fotbalista v posledních zápasech dokázal, že je velkou nadějí do budoucna. Rychle si seběhl do středu hřiště a z dobrých čtyřiadvaceti metrů parádně vymetl šibenici - 0:1!

Trenér Jocelyn Gourvennec avizoval, že hodlá sázet především na Sylvaina Marveauxe, který zařídil právě výhru v Evropské lize. Tentokrát však jeho pokus zamířil vedle. Před brankou Les Canaris ale bylo nadále rušno. Rémy Riou nejprve vychytal Angouu, poté Beauvua, který jen o několik minut později centroval a míč k překvapení všech skončil na tyči, od které se odrazil k Ronniemu Schwartzovi. Ale jednička Nantes předvedla znovu vynikající zásah.

V závěru ještě N’Koudou znovu kroutil svou střelu do branky, a přestože překonal Jonase Lössla, balon se ale odrazil od břevna zpět do hřiště. Svěřenci Michela Der Zakariana se však přesto mohli radovat z první výhry na hřišti Guingampu v novém tisíciletí! V příštím kole přivítají doma Remeš, zatímco Guingamp se pokusí uhrát solidní výsledek na Stade Pierre-Mauroy, kde hraje domácí zápasy tým Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele