24. kolo
08.02.2015 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - AS Monaco 1:0

Guingamp se očividně vzdávat nehodlá. Gourvennecovi svěřenci nechtějí o hrozbě sestupu ani slyšet; dnes před vlastním publikem udolali ve formě hrající Monako 1:0 a přerušili tak jeho dva měsíce trvající sérii bez inkasovaného ligového gólu. A to i přesto, že většinu zápasu hráli v deseti. Jedinou trefu obstaral v 51. minutě Dorian Leveque.

Osm zápasů trvala monacká neporazitelnost; osm zápasů a osm čistých kont. Domácí věděli, že pokud chtějí uspět, musí podat stoprocentní výkon, což se jim nakonec povedlo - zejména díky vynikajícím představím Younousse Sankharého, elitního střelce Claudia Beavueho a v první řadě neprůstřelného gólmana Jonase Lössla.

Guingamp se rozhodl hned ze začátku využít toho, že monačtí byli unaveni po středečním dvouhodinovém pohárovém duelu s Bastií; nezarazilo jej ani vyloučení Moustaphy Dialla, který už ve 22. minutě fauloval Jérémyho Toulalana a byl vykázán ze hřiště. K výhře nakonec stačila jediná situace, krásný Beauvueho pas za obranu a Levequeho chladnokrevné zakončení k zadní tyči.

V první polovině dominovali domácí. Největší šanci měl po 11 minutách hry Jérémy Pied, kterému nabil Christophe Mandanne, ale mladý útočník pálil mimo. Na druhé straně se jako první osmělil Yannick Ferreira-Carrasco, jeho dělovku však prvním skvělým zákrokem večera zlikvidoval Lössl. Dánský brankář si s Ferreirou poradil i v 74. minutě; to už monacký tlak sílil a převaha jednoho muže byla skutečně cítit.

Sám Beauvue mohl čtvrt hodiny před koncem po Sankharého pasu přidat další trefu, v souboji jeden na jednoho se Subašićem však neuspěl. Utkání tak dospělo do dramatického finále, které by se dalo shrnout jako souboj Lössla proti všem - šikovný gólman úchvatným reflexivních zásahem vychytal ve stoprocentní šanci Kurzawu, a když v nastaveném čase předvedl další parádu proti Martialovi, zůstaly všechny body na Roudourou.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele