4. kolo
30.08.2014 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - Lille OSC 1:1

Pouhé jediné vítězství a pozice ve středu tabulky, taková je aktuální bilance vicemistrů z loňské sezóny, které už zanedlouho čeká účast v Lize mistrů. A tahle forma jejich cílům v milionářské soutěži určitě neprospívá. V souboji s Lille se Monaku podařilo zachránit alespoň remízu díky Dimitaru Berbatovovi.

Po poločase to vypadalo, že by Dogy mohly svůj jubilejní 2000. zápas v nejvyšší soutěži oslavit tím nejlepším možným způsobem, a mohly si tak alespoň částečně napravit reputaci po vyřazení z play-off Ligy mistrů. Jenže těsné vedení, do kterého je dostal v 18. minutě Nolan Roux, hosté nakonec neudrželi.

Těžko říci, jak to v knížecím klubu bude vypadat v dnech následujících s Radamelem Falcaem. Kolumbijec, který zařídil výhru v minulém kole na půdě Nantes, sledoval utkání s Lille pouze z tribuny, neboť byl na poslední chvíli vyřazen z nominace. A v kuloárech se spekuluje o jeho odchodu již během tohoto přestupového období.

Do základní sestavy se vrátil Berbatov a kouč Leonardo Jardim tímto tahem určitě neprohloupil. Od začátku si také mimochodem zahrál rovněž Ferreira Carrasco, který v uplynulých dvou kolech jen střídal. LOSC znovu spoléhal na Rouxe, a Kalou, jenž je blízko odchodu do Herthy Berlín, nebyl zase ani na lavičce náhradníků.

Střetnutí se lépe vyvíjelo pro hosty, Mendes vrátil míč do vápna na nabíhajícího si Rouxe, který snadno uklidil míč za bezmocného gólmana Subašiče. I nadále bylo lepším týmem Lille, jenže Gueye sám před brankou trestuhodně selhal v koncovce. Na konci první půle zahrozili domácí, nicméně Ferreira Carrasco pálil také vedle.

Následně mohl vyrovnat Berbatov, po rohovém kopu Joaa Moutinha však hlavičkoval nad. Bulhar se nakonec trefil po hodině hry. Fabinho našel skvělým pasem Ferreiru Carrasca, ten předložil balón před prázdnou bránu, odkud nebyl problém ho uklidit do sítě. Pro Berbatova to byl již 11 gól v dresu Les Rouges et Blancs.

Poslední třetina zápasu se prakticky už jen dohrávala. Joao Moutinho zahrál svůj přímý kop nepřesně a střela mezi tři tyče nezamířila, v závěru se ještě mohl prosadit Dirar, to by ale svou hlavičku musel usměrnit pod břevno. Po mezinárodní přestávce čeká Monako další těžké utkání v Lyonu, Lille přivítá Nantes.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele