20. kolo
11.01.2015 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Girondins Bordeaux 0:0

Hned dva zápasy nedělního programu Ligue 1 skončily bezbrankovou remízou. Vedle duelu Nantes s Métami se nedočkali gólu ani ti diváci, kteří vyrazili na monacký Stade Louise II.

Přitom se čekalo, že půjde v pravém slova smyslu o šlágr kola. Domácí okupují páté místo, hosté jsou jenom o bod za nimi na šesté pozici. Svěřenci Willyho Sagnola však budou s remízou určitě spokojenější. Počítáme-li i vystoupení v pohárech, tak poprvé po pěti zápasech obrana v čele s Cédricem Carrassem neinkasovala.

Pravda, někteří kvalitní afričtí hráči odcestovali za reprezentačními povinnostmi do Rovníkové Guiney, která od příštího týdne hostí jubilejní třicáté střetnutí těch nejlepších národních týmů "černého kontinentu". Nicméně nesmírně talentovaný Thomas Touré je Francouz, takže na trávníku nechyběl, a mohl se proto postarat o největší šance Les Girondins.

Poprvé zahrozil hned v první minutě, když Mariano pronikl do pokutového území a přihrál na zadní tyč. Domácí brankář Daniel Subašić se ale vyznamenal. Podruhé Touré úřadoval devět minut před vypršením řádné hrací doby. Předvedl parádní práci s míčem, když s lehkostí obcházel obránce soupeře. Jeho samostatná akce však vyvrcholila střelou do tyče. Emiliano Sala si pak s následnou dorážkou rozhodně neporadil podle představ. Nicméně i kdyby trefil prostor mezi třemi tyčemi, stejně by gól nemohl být uznán pro ofsajd.

Od Monaka se určitě čekal lepší výkon. Vždyť za první poločas si svěřenci Leonarda Jardima připsali pouze dvě střely na branku, přičemž obě měl na svědomí Argentinec Lucas Ocampos. Nejprve to zkoušel zblízka, ale Carrasso byl skvělý. Poté, zhruba deset minut před pauzou, hlavičkoval na přední tyč, ovšem míč na brankové čáře odklidil do bezpečí Diego Contento.

A protože po změně stran vychytala hostující jednička i Bernarda Silvu, budou si muset oba týmy počkat na tříbodový zisk minimálně do příštího víkendu. Girondins Bordeaux se utká s Nice, zatímco AS Monaco přivítá znovu na domácím hřišti dalšího atraktivního soupeře. Tentokrát jím bude celek z Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele