10. kolo
18.10.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - Évian Thonon Gaillard 2:0

Monako dokázalo porazit v dobré formě hrající Évian, který před cestou na jih Francie vyhrál třikrát v řadě, a posunulo se v tabulce na jedenácté místo. Domácí nastartoval už zkraje utkání proměněnou penaltou Joao Moutinho, ve druhé půli ještě skóroval Yannick Ferreira-Carrasco. Hosté ani na jednu z těchto tref reagovat nedokázali.

Ačkoli se Traoré po návratu z Evertonu poprvé objevil v dresu Monaka, byl to právě on, kdo zařídil pokutový kop pro svůj tým. Dostal se celkem snadno do šestnáctky, kde trefil ruku hostujícího Sorlina, a rozhodčí Thual ukázal na bílý puntík. K exekuci se následně postavil Joao Moutinho a střelou pod břevno proměnil.

I když má Traoré přes dva metry, není na tom technicky vyloženě špatně. Po čtvrthodině mohl navýšit náskok, zbavil se obránce Mongongua, dokonce si položil i brankáře Hansena, jenže následně selhal v zakončení a mířil mimo. ÉTG se do nějakých šancí dostal až o něco později, jinak gólman Subašič v první půli příliš práce neměl.

Camus nejprve nacentroval na Wasse, a protože domácí muž v rukavicích míč podběhl, mohl jeho chybu soupeř potrestat, to by však následná hlavička nesměla skončit jen vedle brány. Camus se v závěru poločasu pokoušel trefit z přímého kopu, avšak tentokráte již Subašič včas a hlavně správně zasáhnul.

Ve druhé půli musel Subašič likvidovat šanci Bruna. Toho svým pasem našel Sougou, nicméně z blízkosti na vyběhnuvšího Chorvata nevyzrál. Jen o pár chvil později navíc zazvonilo břevno monacké svatyně, aby nakonec nepříjemný závar musel hasit odkopem do bezpečí dobře postavený Joao Moutinho.

Jestliže Évianu chyběl k přesnému zakončení i kousek štěstí, domácí na co sáhli, to jim vyšlo. Bylo to i v případě druhé branky. Brankář Hansen vyrobil obrovskou hrubici, Carvalhův oblouček nedokázal zkrotit, čehož využil právě Ferreira-Carrasco a pohodlně zakončil do prázdné brány.

Dánský gólman si následně připsal dva úspěšné zákroky proti Martialovi, poté se monacký mladík ocitl v dobré možnosti ještě jednou, když se zbavil Mongongua, zamířil ale jen vedle.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ASM možná tento zápas už vydře ve svůj prospěch,ale bude to dřina.

Tip: 10.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele