6. kolo
21.09.2014 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - EA Guingamp 1:0

Jako by Monako konečně chytilo druhý dech. Po dost mizerném vstupu do sezóny dokázalo zabrat jak v Lize mistrů, tak v lize, kde se navíc po těsném vítězství 1:0 nad Guingampem odpoutalo ze sestupového pásma. Jediným úspěšným střelcem tohoto duelu se stal Nabil Dirar, který skóroval chvilku před přestávkou.

Knížecí klub v uplynulém týdnu dokázal skolit silný Leverkusen a na výkon z tohoto klání chtěla družina vedená Leonardem Jardimem navázat i proti soupeři z Bretani. Držitele trofeje Coupe de France čekala na evropské scéně také premiéra, nedopadla pro ně ovšem dobře, neboť z Fiorentiny odjížděli domů s porážkou 0:3.

Monako také ukončilo jednu dlouhou a hlavně mizernou sérii. Na své konto si připsalo vůbec první domácí vítězství poprvé od 20. dubna. Proti Guingampu, který podobně jako domácí po Evropské lize nemohl naplno regenerovat, bylo v globálu lepším mužstvem, nijak ofenzivní podívanou však diváci na Stade Louis II neviděli.

První šance na sebe nechala čekat do 17. minuty. Martial hezky uvolnil Ferreiru-Carrasca, ovšem šanci mu zlikvidoval dánský gólman Lössl, letní posila z Midtjyllandu, který za EAG nastoupil vůbec poprvé. Nepříjemně pak vypadal souboj Martiala s Angouaou, po němž domácí útočník utrpěl krvavý šrám na hlavě.

A na hřiště se tak místo něho dostal Dirar, který střídal ve 21. minutě. Je pravda, že jeho nástup hře Monaka určitě pomohl. Maročan s belgickými kořeny například chytře přihrával na Toulalana, jehož následnou střelu musel vyrazit do bezpečí až Lössl. Sedm minut před obrátkou pak ASM udeřil gólově.

Joao Moutinho zahrál přímý volný kop velmi dobře a Lössl ještě jeho střelu u tyčky stačil vyrazit. Jenže balón se pak odrazil od spoluhráče Bacy přímo k nohám Dirara, který neměl problém zakončit. Do poločasu měl ještě jednu slibnou možnost Berbatov, avšak hostující brankář zase výborně zasáhl.

Druhý poločas již byl na gólové příležitosti daleko chudší. Monako zahrozilo střelou Kurzawy po hodině hry, tu ovšem lapil Lössl. Guingamp byl směrem dopředu hodně bezzubý, k zakončení se dostával opravdu málokdy. Snad jen Diallo domácí fandy vystrašil svým pokusem z voleje, gólman Subašič se však překonat nenechal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele