26. kolo
22.02.2014 20:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - FC Sochaux 2:2

Atraktivní duel o záchranu nakonec vítěze nepoznal - domácí Valenciennes nepotvrdilo roli favorita a se Sochaux remizovalo pouze 2:2. Les Athéniens tak promeškali šanci uniknout ze sestupové zóny, zatímco hostující Les Lionceaux ukázali, že se jejich forma v posledních týdnech opravdu zvedá.

V domácím dresu opět řádil skvělý Majeed Waris, který po svém lednovém příchodu skutečně dělá vše pro to, aby si vydobyl místo v ghanském kádru na mistrovství světa; ani jeho dvě branky však nakonec nestačily, a nutno říct, že Sochaux si cenný bod zasloužilo. Vše podstatné se na hřišti odehrálo až po přestávce; v první půli nebyli diváci svědkem vůbec ničeho co by stálo za bližší pozornost.

Po změně stran však znuděné ochozy Stade du Hainaut rychle ožily - už v 51. minutě se totiž mohly poprvé radovat ze vstřelené branky, ačkoliv k tomu musela dopomoci penaltová situace. Waris se probil do vápna z levé strany a Lionelu Zoumovi nezbylo než zatáhnout za záchrannou brzdu, což bylo po právu posouzeno jako faul; míč si na bílý puntík postavil sám poškozený a s ledovým klidem jej poslal za záda Yohanna Pelého.

Vyrovnáno však bylo prakticky okamžitě - Sébastien Corchia, který se do Sochaux vrátil poté, co kvůli administrativní chybě ztroskotaly jeho námluvy s Lille, propálil Nicolase Penneteaua nádhernou dalekonosnou trefou z 54. minuty. Sochaux mohlo jít dokonce i do vedení, Jordan Ayew byl před Penneteauem úplně sám, ale v situaci selhal a pálil vysoko nad (58').

Valenciennes zareagovalo okamžitě další šancí Warise, kterou však zlikvidoval pozorný Pelé, a podobně dopadla také na bránu mířící pumelice z dílny Davida Ducourtiouxe (71'). V 86. minutě však už nemohl hostující gólman udělat zhola nic - Waris si perfektně naběhl na Meliksonův přízemní pas a nekompromisní ránou vrátil domácím vedení. Sochaux však poslední dobou získává pověst celku, který se nikdy nevzdává, a potvrdilo se to i nyní: Corchiovu jedovatou ránu sice ještě Penneteau vyrazil na roh, po něm se však k míči dostal Florian Marange a hlavou uzavřel skóre na finálních 2:2 (88').

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele